• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrhovni sud odbio žalbe vehabija

Vrhovni sud odbacio je žalbe optuženih vehabija na produženje pritvora.

 Vrhovni sud odbio žalbe vehabija Izvor: MONDO

Vrhovni sud Srbije odbio je, kao neosnovane, žalbe branilaca sedmorice optuženih vehabija protiv rešenja Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu kojim im je produžen pritovor za najviše dva meseca.

Kako je saopšteno iz suda, žalbe su odbijene optuženima Mirsadu Prentiću, Safetu Bećiroviću, Huseinu Čuljku, Damiru Berbi, Mehmedinu Koljšiu, Senadu Vejseloviću i Vahidu Vejseloviću.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda Srbije je navedeno da je pritvor osnovano produžen, jer okolnosti ukazuju na opasnost od bekstva optuženih, ukoliko se budu našli na slobodi.

Osim toga, postoji osnovana sumnja da su optuženi u kontinuitetu i u dužem vremenskom periodu preduzimali veći broj "radnji izvršenja krivičnog dela udruživanja radi pritivustavne delatnosti u vezi krivičnog dela terorizma, koje im se optužnicom stavlja na teret".

Suđenje je optuženima počelo polovinom januara u Specijalnom sudu u Beogradu.

Oni su uhapšeni 16. marta prošle godine u blizini kampa na planini Ninaji, gde je nađena velika količina oružja, municije, eksplozovnih sredstava, vojne opreme, sanitetskog materijala i hrane.

Pripadnici radikalnog islamističkog pokreta poznatog kao vehabije pojavili su se u Srbiji pre nekoliko godina, a javnost je za njih čula kada su pretprošlog leta u Novom Pazaru pokušali da spreče koncert grupe "Balkanika".

Optuženi su na početku suđenja negirali optužnicu i da su pripadnici tog islamističkog pokreta, ističući da su oni pravoverni muslimani.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE