• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki požari na području 12 opština

Veliki požari aktivni su u 12 opština BiH, a najteža situacija je na području Mostara i Konjica, kažu u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

 Veliki požari na području 12 opština Izvor: MONDO

Gori i na području Stoca, Tomislavgrada, Posušja, Širokog Brijega, Gruda, Trebinja, Šipova, Ljubinja, Gacka i Bileće.

Na području Mostara požari su aktivni u mjestu Kružanj-Kokorina u Podveležju, gdje u gašenju učestvuje veći broj vatrogasaca i stanovnika, te na loklaitetima Grabovice (Jasenjani) i Prijevorca - Malog Ruišta. Na ovoj lokaciji radnici šumarskog preduzeća pokušavaju spriječiti širenje vatre prema visokoj četinarskoj šumi.

U gašenje je uključeno i lokalno stanovništvo, te članovi lovačkih udruženja.

Uglavnom su sanirani požarište oko naselja Kuti i krak prema Dobrču i Poljicama. Jutros je u gašenju učestvovao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Na području opštine Konjic vatra gori na lokalitetu Bukove glave – Jažve, pored regionalnog puta Konjic - Boračko jezero - Glavatičevo.

Teren je miniran i nepristupačan, pa je gašenje jedino moguće iz vazduha. Krak požara ide prema lokalitetu Sibike i selu Gakići, dok je drugi krak oko brda Paklena saniran. Saobraćaj na ovom putu je otvoren, ali uz maksimalan oprez zbog odrona kamenja.

Borova šuma gori na lokalitetu sela Spiljani, a vatra se proširila ka naselju Ljuta i istoimenom izvorištu rijeke, gdje se nalaze postrojenja za napajanje grada vodom. Na ovom području od 11.00 časova djeluje i jedan helikopter EUFOR-a.

Osim vatrogasaca iz Konjica i radnika šumarskog preduzeća "Prenj" u gašenju učestvuju lokalno stanovništvo, članovi lovačkog društva "Koznik" i radnici Komunalnog preduzeća "Standard".

Ministarstvo odbrane BiH prihvatilo je zahtjev Ministarstva bezbjednosti BiH da u gašenju vatre na području opštine Konjic bude angažovano 30 vojnika. Očekuje se da će nakon završetka tehničkog pregleda i helikopter Oružanih snaga BiH biti upućen na ovo područje.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE