• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob invalida i zaštitara u Tuzli

Ratni vojni invalidi iz Tuzle i pripadnici zaštitarske agencije "Soko" sukobili su se jutros u tuzlanskom naselju Miladije.

 Sukob invalida i zaštitara u Tuzli Izvor: MONDO

Predsjednik Organizacije invalida Tuzla Nihad Bukvić rekao je da su ratni vojni invalidi u Miladije došli jer je preduzeće "Tehnopetrol" počelo da skida zaštitnu ogradu na benzinskoj pumpi koja je u izgradnji od 2001. godine na teritoriji koju veterani smatraju svojom. 

Prema riječima Bukvića, pred invalide su izašli zaštitari koji su ih odgurivali, a kada je jedan od njih izvadio pištolj došlo je do haosa.

Teži incident spriječilo je 50-ak policajaca.

Jednom invalidu je toko sukoba pozlilo i prevezen je u Dom zdravlja, a jedan ratni veteran popeo se na obližnji stambeni objekat i zaprijetio da će se u znak protesta spaliti.

Direktor "Tehnopetrola" Elvir Ferizović kaže da su ratni vojni invalidi napali zaštitare i počeli rušiti ogradu, te da je firma ispunila sve obaveze iz ugovora koji je sklopljen sa invalidima.

"Ova benzinska pumpa je u izgradnji od 2001. godine i investirali smo oko 700.000 KM. Važno je reći kako je ratnim vojnim invalidima zemljište dodijeljeno na korištenje i da nije njihovo vlasništvo. Ugovor koji imamo može se raskinuti sudskim putem, ali ratni vojni invalidi misle da to mogu i na drugi način", rekao je Ferizović.

On je istakao da je u toku sudski spor i dok je tako važeća je zabrana gradnje na toj lokaciji.

"U međuvremenu su se pojavili mešetari, koji su nešto obećali invalidima i oni sada na nasilan način žele raskinuti ugovor", tvrdi Ferizović.

Ratni vojni invalidi su istakli da neće otići iz naselja Miladije dok njihov problem ne bude riješen, a najavili su dolazak i njihovih porodica.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE