• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamioni na ulicama 25. avgusta

Zbog novog Pravilnika o licenciranju Granične policije BiH prevoznici iz RS zakazali miran protest upozorenja

 Kamioni na ulicama 25. avgusta Izvor: MONDO

Prevoznici iz RS svakodnevno se susreću s problemima na graničnim prelazima zbog novog Pravilnika o licenciranju Granične policije BiH i zbog toga će 25. avgusta izaći na miran protest upozorenja protiv obuke koju organizuje Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

U otvorenom pismu, koje su prevoznici iz RS danas uputili Nedeljku Čubriloviću, ministru saobraćaja i veza RS, upozorava se da će kamioni izaći na puteve u RS na dva časa i da će se protest ogledati u laganoj vožnji u koloni na putevima svih regija RS, prenose "Nezavisne novine".

"Gospodine ministre, tražimo od vas da stanete u zaštitu prevoznika iz RS, kako ste to činili i za vrijeme štrajka 2010. godine, te da pronađete vrijeme za sastanak, kako bismo razgovarali o tom problemu, kao i mnogim drugim", poziva Nikola Grbić, predsjednik Udruženja, i dodaje da na adrese prevoznika već stižu leci Centra za obrazovanje iz Širokog Brijega sa pozivom na obuku i polaganje stručnog ispita za menadžera i vozača.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS ističu da je sporni pravilnik tek formalno stupio na snagu, ali da se još ne pimjenjuje.

Takođe, Savjetu ministara BiH već je upućen prijedlog za izmjenu tog dokumenta, pa se očekuje da taj problem uskoro bude riješen, jer su prijedlozi entitetskih ministarstava uvijek dosad uvažavani.

"Sve ćemo učiniti da prevoznici ne budu oštećeni. Moraju da imaju licence za djelatnost koju obavljaju, a Pravilnik bi trebalo da uredi ovu oblast. Entitetska ministarstva su poslala prijedloge za izmjene Pravilnika i to će biti razmatrano. Vjerujem da će biti uvaženi, kao i dosad", rekla je Nataša Kostić, pomoćnik ministra za saobraćaj RS.

U Centru za obrazovanje u Širokom Brijegu danas nisu htjeli da komentarišu navode prevoznika iz RS uz obrazloženje da je "ravnatelj na godišnjem odmoru".

"Nezavisne novine" saznaju da bi, prema novim odredbama, prevoznici za obuku i licenciranje moraju da izdvoje više od 500 KM.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE