• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šutanovac najavljuje promene u BIA

Neće biti promena načelnika Generalštaba i Vojnobezbednosne agencije, ali biće u Bezbednosno informativnoj agenciji, kaže ministar odbrane.

 Šutanovac najavljuje promene u BIA Izvor: MONDO

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da neće biti promena načelnika Generalštaba Vojske Srbije i načelnika Vojnobezbednosne agencije (VBA), ali da misli da će doći do promena u Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA).

U intervjuu za "Večernje Novosti", Šutanovac je rekao da su načelnik Generalštaba VS Zdravko Ponoš i načelnik VBA Svetko Kovač "radili svoj posao dosta korektno", tako da, prema njemu, nema razloga da bude promena na tim mestima.

Na pitanje da li će Rade Bulatović ostati na čelu BIA, Šutanovac je rekao da "misli da će doći do promena u toj agenciji".

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Šutanovac je rekao da ne postoji vojno rešenje kosovskog problema.

"Ne mislim da je bilo ko spreman da krene u rat i žrtvuje živote, ali svakako je Kosovo i u našoj zakletvi jedno od najbitnijih državnih stvari", rekao je Šutanovac i izrazio očekivanje da kosovsko pitanje bude rešavano na "primeren način, ali bez rata i žrtava".

Na pitanje da li će vojska Srbije tragati za haškim beguncima, on je rekao da će vojska "u okviru Akcionog plana i Akcionog tima činiti maksimalne napore da se taj problem što pre reši".

"Cilj nam je da niko ni u Srbiji ni van Srbije ne okrivljuje vojsku da skriva bilo kog haškog optuženika ili učestvuje u bilo kojim nezakonitim radnjama", rekao je Šutanovac.

On je naveo i da je traganje za haškim beguncima, pre svega, posao civilnih službi bezbednosti.

Na pitanje da li ima poverenja u Ivicu Dačića kada je saradnja sa Haškim tribunalom u pitanju, Šutanovac je rekao da "misli da će sa zamenikom premijera i ministrom policije naći adekvatnu korelaciju u kojoj će svako ispunjavati svoj deo posla".

"Ubeđen sam da je Dačić stupio na tu dužnost svestan svih teškoća koje će imati i u svom ministarstvu i van njega, tako da ne očekujem da bilo ko koči Srbiju na njenom evropskom putu", istakao je Šutanovac.

Na pitanje da li veruje da bi Dačić uhapsio Ratka Mladića, on je dogovorio da "to nije pitanje Dačića nego zakona ove zemlje".

Šutanovac je rekao da će Ministarstvo odbrane u prvih sto dana vlade imati "najprimećenije rezultate, jer nastavljamo istim tempom koji smo započeli u prošlom mandatu".

Ministar odbrane je istakao da je opredeljenje tog ministarstva da se do 2010. vojska potpuno profesionalizuje.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE