• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bramerc krajem jula u Beogradu

Rasim Ljajić najavio će krajem jula Srbiju posetiti glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

 Bramerc krajem jula u Beogradu Izvor: MONDO

Koordinator Akcionog tima za okončanje saradnje sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio će krajem jula Srbiju posetiti glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

Ljajić je za B92 rekao da će po završetku procesa formiranja nove vlade doći i do promena u akcionom timu za hapšenje preostalih begunaca, kako bi se ta obaveza efikasnijeg izvršila.

"Ono što je bilo pozitivno iz dosadašnjeg rada mi ćemo i zadržati. Bilo je nekih manjkavosti u radu tog tima, nastojaćemo da taj rad učinimo što efikasnijim, operativnijim. Mislim da će tim za sprovođenje operativnih aktivnosti biti u skoro svakodnevnom zasedanju jer očekujemo da pritisak na Srbiju bude sve veći kako bude odmicao period od formiranja nove vlade", rekao je Ljajić.

Akcioni tim za okončanje saradnje sa Haškim tribunalom osnovan je u julu 2006. godine. Koordinatori time su Ljajić i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Tim je formiran u vreme kada je Srbija pokušavala da dokaže da nema opstrukcije u saradnji sa Hagom, kako bi se nastavili pregovori o Sporazumu o stabilziaciji i pridruživanju.

Prilikom formiranja određeno je da Ljajić i Vukčević dobijaju informacije od svih civilnih i vojnih službi bezbednosti o svim akcijama na lociranju i hapšenju haških optuženika.

Koordinatori su tako ostali glavna adresa za predstavnike haškog tužilaštva koji su se ranije sastajali sa predstavnicima raznih službi i dobijali, kako su tvrdili, kontradiktorne informacije.

Članovi tima su šefovi bezbednosnih službi - Bezbednosno informativne agencije i Vojne bezbednosne agencije, direktor policije, ministri odbrane i unutrašnjih poslova.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE