• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS i LDP protiv vladine rezolucije o Kosovu

DSS i LDP protiv vladine rezolucije o Kosovu, ali iz dijametralno suprotnih razloga.

 DSS i LDP protiv vladine rezolucije o Kosovu Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da za koaliciju DSS - Nova Srbija nije prihvatljiv novi vladin predlog rezolucije o Kosovu, zato što se ona ne bavi suštinskim problemom, kao što je raspoređivanje misije EULEKS.

Mladenović je agenciji Beta rekao da koalicija DSS-NS insistira na tome da se na dnevni red naredne sednice Skupštine Srbije uvrsti "odluka o zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta koju je
108 narodnih poslanika 15. juna predložilo parlamentu na usvajanje".

"Mislimo da se na dnevni red Narodne skupštine mora staviti naš predlog odluke koji se jasno i nedvosmisleno suprotstavlja dolasku EULEKS-a na Kosovo koji ustvari treba da sprovodi Ahtisarijev plan o nezavisnom Kosovu", rekao je Mladenović.

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić rekao je agenciji Beta da će ta stranka svoj stav o najavljenoj rezoluciji doneti tek kada bude videla i proučila taj dokument.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da se ta partija energično protivi kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji.

"Po nama rezolucija koju predlaže vlada nije u skladu sa očekivanjima gradjana Srbije niti je u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju koji treba da se ratifikuje u Skupštini Srbije", rekao je Jovanović agenciji Beta.

On je istakao da, nažalost, umesto rešavanja životnih problema građana Srbije, realističnog pristupa interesima Srba sa Kosova kroz dijalog sa kosovskim Albancima, vlada predloženom rezolucijom uspostavlja kontinuitet sa "Miloševićevom i Koštuničinom pogrešnom politikom prema Kosovu".

"Pošto LDP smatra da predložena rezolucija ne doprinosi evropskoj budućnosti Srbije, naši poslanici će glasati protiv predloga rezolucije", dodao je Jovanović.

Vlada Srbije zatražila je od parlamenta zakazivanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o predlogu rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji.

Prema najavi premijera Srbije Mirka Cvetkovića na istoj sednici Skupštini Srbije trebalo bi da se razmatra i ratifikacija sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prelaznog trgovinskog sporazuma i energetskog sporazuma sa Rusijom.

Sednica bi trebalo da bude održana u sredu, 16. jula.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE