• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deklaracija o pomirenju DS-SPS sledeće nedelje

Deklaracija o političkom pomirenju DS i SPS trebalo bi da bude potpisana sledeće nedelje

 Deklaracija o pomirenju DS-SPS sledeće nedelje Izvor: MONDO

Deklaracija o političkom pomirenju Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) trebalo bi da bude potpisana sledeće nedelje, saznaje agencija Beta.

Deklaracija o političkom pomirenju Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) trebalo bi da bude potpisana sledeće nedelje, saznaje agencija Beta.

Izvor Bete nije, međutim, želeo da precizira zbog čega je potpisivnaje, najavljeno za 10. jul, odloženo.

U utorak 8. jula predsednik SPS-a Ivica Dačić najavio je da će posle potpisivanja deklaracije "verovatno" početi razgovori sa DS-om o mogućem formiranju vlasti u Beogradu.

Socijalisti potpisali su koalicioni sporazum za Beograd sa radikalim i narodnjacima, po kome bi predsednik skupštine trebalo da bude Aleksandar Antić iz SPS-a.

Konstituivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za ponedeljak, 14. jula. U utorak, 22. jula, ističe rok od 60 dana od proglašenja izbornih rezultata za konstiutisanje, odnosno izbor predsednika skupštine i postavljenje sekretara, ili u suprotnom sledi raspuštanje skupštine i novi izbori.

Prema ranijim najavama, Deklaraciju o političkom pomirenju DS-a i SPS-a bi trebalo da potpišu predsednici dve stranke - Boris Tadić i Ivica Dačić.

Deklaracija je, kako tumače u SPS-u i DS-u, osnova za zajedničku odgovornost za budućnost Srbije, odnosno za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, kulturne, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države.

Tadić je ranije istakao da će DS i SPS time dati primer i drugima koji žele da učine političko pomirenje među sobom i doprinesu novoj stabilnosti za Srbiju i njene građane.

Prema Dačićevim rečima, deklaracija se zasniva na konsenzusu da se prevaziđu politička sporenja i sukobi iz prošlosti, ali da to ne znači "ni glorifikaciju ni relativizaciju prošlosti, kao ni okrivljavanje i obeskrivljavanje pojedinaca na osnovu političke pripadnosti".

(www.mtsmondo/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE