• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bald": Zatražen pritvor i mjere zabrane za uhapšene

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedog za određivanje pritvora do 30 dana za pet lica osumnjičenih za krijumčarenje cigareta.

 "Bald": Zatražen pritvor i mjere zabrane za uhapšene Izvor: MONDO

Mjere zabrane predložene su za šestoro uhapšenih.

Pritvor je predložen za lica čiji su inicijali M.R. (1970), M.J. (1966), M.P. (1955), M.M. (1979) i V.P. (1966) zbog opasnosti od bjekstva, da bi boravkom na slobodi mogli prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike s ciljem onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage, ali i zbog opravdane sumnje da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, ponovo izvršili isto ili slično krivično djelo.

Nakon ispitivanja 11 osumnjičenih lica koja su privedena u Tužilaštvo BiH, mjere zabrane predložene su za lica čiji su inicijali U.E. (1962), D.I. (1973), Š.P. (1960), R.Đ. (1961), V.B. (1982) i E.E. (1980).

Mjere zabrane uključuju privremeno oduzimanje putnih isprava, izdavanja novih putnih isprava i korištenja lične karte za prelazak državne granice /zabrana putovanja/, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova lica su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičena su za organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe.

Ova lica uhapšena su u jučerašnjoj velikoj združenoj policijskoj akciji kodnog naziva "Bald", u kojoj je nosilac aktivnosti bila Granična policija BiH, a u kojoj su na terenu učestvovali policijski službenici MUP-ova Republike Srpske i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Riječ je o vrlo opsežnoj istrazi Tužilaštva BiH i policijskih agencija, tokom koje je ostvarena značajna saradnja sa pravosudnim i policijskim organima susjednih zemalja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE