• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Imenovani preostali načelnici

Slavko Tanasić imenovan je za načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Branislavka Jovandić za finansije, a Milenko Vučeta za boračko-invalidsku zaštitu.

 Banjaluka: Imenovani preostali načelnici Izvor: MONDO

Skupština grada Banjaluka imenovala je danas načelnike odjeljenja za opštu upravu, finansije i boračko-invalidsku zaštitu u Administrativnoj službi grada, pošto je konkurs za ova radna mjesta bio ponovljen.

Slavko Tanasić imenovan je za načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Branislavka Jovandić za finansije, a Milenko Vučeta za boračko-invalidsku zaštitu.

Odbornici gradskog parlamenta prihvatili su i prijedlog odluka o dodijeli 11 nagrada i priznanja povodom 22. aprila – Dana grada, a nagrade će biti svečano uručene na Dan grada.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je i ove godine izostao prijedlog za nagradu "Ključ grada", koju grad dodjeljuje izuzetnim osobama za posebene zasluge u promociji grada.

"Volio bih da imamo značajan kolektiv ili dobrog kandidata i za ovu nagradu, ali već drugi put nemamo prijedloge ni iz gradske javnosti, ali ni iz institucija koje u tom procesu učestvuju", rekao je Gavranović.

Skupština grada Banjaluka odlučila je da dodjeli nagradu "Zlatni grb grada", za izuzetan doprinos i postignute vrhunske rezultate u oblasti obrazovanja, nauke i kulture Arhivu Republike Srpske i Srpskom pjevačkom društvu "Jedinstvo".

Nagrada "Plaketa Grada" biće dodijeljena Ranku Pavloviću, Dušanu Popoviću, Nebojši Kuštrinoviću, Miloradu Slavniću, Borisu Testenu, OŠ "Jovan Cvijić" i Sanji Sibinčić, dok će "Nagrada Grada Banjaluka - mladima", od 1.500 KM, kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti, biti uručena Dejanu Jankoviću i Jeleni Stevandić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban rekao je da je današnjim verifikovanjem mandata odborniku Narodne demokratske stranke Ranku Barošu kompletiran skupštinski sastav, te da je u Skupštini verifikovan 31 odbornik i da ona radi u punom kapacitetu.

"Službe će provjeriti sukob interesa u slučaju odbornika Baroša i ukoliko bude sukoba interesa nastaviće se redovna procedura i očekujem da će to pitanje u redovnoj proceduri biti završeno", istakao je Balaban.

On je rekao da Prijedlog rješenja o razrješenju članova Komisije za mlade Skupštine grada nije dobio potrebnu većinu, i dodao da se očekuje da će ovo pitanje biti vrlo brzo rješeno.

Balaban je naveo da će se insistirati da se već na narednom skupštinskom zasjedanju, 25. aprila, ova tačka vanredno uključi u dnevni red kako bi se kompletirala Komisija za mlade.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE