• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanredna odbrana od poplava još na snazi

U opštinama Gradiška, Srbac i Kozarska Dubica još je na snazi vanredna odbrana od poplava, a vodostaj Save nešto je manji nego jutros.

 Vanredna odbrana od poplava još na snazi Izvor: MONDO

Vodostaj rijeke Save u Gradišci u 14.00 časova iznosio je 810 centimetara, a jutros u 7.00 časova 813 centimetara. Stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na jučerašnji vanredni izvještaj Civilne zaštite.

Vodostaj Save u Srpcu u 14.00 časova iznosio je 929 centimetara, što je za pet centimetara manje u odnosu na jutros, a pripadnici Civilne zaštite stalno kontaktiraju stanovništvo, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Vodostaj Save u Kozarskoj Dubici u 14.00 časova iznosio je 828 centimetara, a u 7.00 časova 838 centimetara.

Nasipi na području opštine su bezbjedni, podzemne vode i dalje su prisutne, ali su u blagom opadanju, a Opštinski štab za vanredne situacije vrši pripreme za sanaciju terena i objekata, nakon što se voda potpuno povuče sa poplavljenih područja.

U opštini Brod, nivo rijeke Save je u opadanju, pa je vodostaj izmjeren u 12.00 časova iznosio 776 centimetara, što je za dva centimetara manje u odnosu na mjerenje u 7.00 časova.

U opštini Šamac stanje je stabilno, a vodostaj Save u 12.00 časova iznosio je 627 centimetra i za dva centimetra je niži u odnosu na jutrošnje mjerenje.

U ostalim opštinama situacija je zadovoljavajuća.

Stabilna je situacija u opštinama koje pripadaju Područnom odjeljenju Civilne zaštite Sokolac, snabdijevanje vodom i strujom je uredno. Vatrogasci sa Pala sinoć su imali manju intervenciju na gašenju suve trave u selu Bjelogorci.

Republička uprava Civilne zaštite i dalje će pratiti stanje na terenu, preduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti i izvještavati javnost u skladu sa potrebama. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE