• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inkluzivno obrazovanje u 23 škole u RS

Projektom "Inkluzivno obrazovanje u Republici Srpskoj" biće obuhvaćene 23 škole

 Inkluzivno obrazovanje u 23 škole u RS Izvor: MONDO

Projektom "Inkluzivno obrazovanje u Republici Srpskoj" u ovoj godini biće obuhvaćene 23 osnovne škole u opštinama Teslić, Zvornik, Laktaši, Srbac, Šamac, Lopare, Bileća, Foča, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku u Banjaluci ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Gorana Mutabdžije sa direktorom organizacije "Spasimo djecu" u BiH Andreom Žeravčić o mogućnostima za nastavak projekta "Inkluzivno obrazovanje u Republici Srpskoj".

Ocijenjeno je da je ovaj projekat dao pozitivne rezultate u 2012. godini u 26 osnovnih škola u opštinama Jezero, Prnjavor, Doboj, Brod, Bratunac, Osmaci i Višegrad, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Konstatovano je da je primjenom metodologije Indeks inkluzivnosti, čiji je cilj uključivanje u razvoj škole svih zainteresovanih subjekata i smanjivanje i uklanjanje barijera u učenju, realizovano 29 projekata.

Planirana je edukacija predstavnika škola za primjenu Indeksa inkluzivnosti i obuke za Obrazovanje za društvenu pravdu, nakon čega će biti raspisan poziv školama da dostave projekte koje su izradili primjenom Indeksa inkluzivnosti i Obrazovanja za društvenu pravdu, dodaje se u saopštenju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE