• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godišnjica tragedije u Zalužanima

Danas se navršava godinu dana od stravične avionske nesreće u kojoj je život izgubilo pet članova Padobranskog kluba Banjaluka.

 Godišnjica tragedije u Zalužanima Izvor: MONDO

Tog 20. maja 2012. godine u padu sportskog aviona "cesna" na automobilskoj stazi u Zalužanima kod Banjaluke poginuli su pilot Alen Crnalić (24), Nemanja Goronja (32), najpoznatiji padobranac u Srpskoj i padobranci Stefan Karanović (24), Nikola Stević (19) i Srđan Kosić (18).

Očevici su tada rekli da su pad aviona posmatrali roditelji i rodbina nastradalih. Svi su, kako su naveli, odmah pritrčali da pomognu, ali aparati za gašenje požara nisu radili. Ubrzo su stigli vatrogasci i hitna pomoć, ali mladićima nije bilo pomoći. U samo nekoliko trenutaka avion je potpuno izgorio i sve se pretvorilo u pepeo.

Nekoliko dana nakon nesreće rijeke ljudi u crnini su se "slile" na banjalučka groblja, a u parku "Petar Kočić" je otvorena knjiga žalosti, gdje su Banjalučani zapisali tugu koja je zapljusnula grad na Vrbasu, prenose "Nezavisne novine".

Prijatelji Srđana Kosića postavili su prije godinu na YouTube pjesmu "Amanet", posvećenu ovom mladiću, a koja govori o tragično okončanom drugarstvu.

Stihovi pjesme glase: "Samo jedan tren, da sam unaprijed znao to, da zauvijek odlaziš, sve bih ti tada rekao - da falićeš mi znam, svaki minut, svaki dan...", a ispod videa se još nižu potresni komentari.

"Poslije godinu dana, opet gledam ovaj video i opet plačem, a nisam ni znala momka. Kako je tek njegovim bližnjima...", stoji ispod snimka.

Istragu o nesreći u Zalužanima sprovodi Okružno tužilaštvo Banjaluka, a kako saznaju banjalučke "Nezavisne novine", u toku je niz vještačenja, koja se vrše u Sarajevu. Roditelji mladića koji su izginuli nemaju više strpljenja i zahtijevaju da im što prije bude zvanično saopšteno zašto je došlo do pada aviona.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE