• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bihać: Karabegoviću 35 godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je na 35 godina zatvora Admira Karabegovića (1982) zbog silovanja Amine Šabanagić (1983) prije skoro devet godina.

 Bihać: Karabegoviću 35 godina zatvora Izvor: MONDO

Njeno tijelo je nađeno u jarku pored groblja, a Karabegović je 25. februara pred sudijom za prethodno saslušanje priznao silovanje, dok se po drugoj tački optužnice koja ga tereti za ubistvo izjasnio da nije kriv.

Sve desilo 19. maja 2004. godine kada je Šabanagićeva radila drugu smjenu na recepciji hotela "Sanus", u kojem je bila zaposlena nekoliko mjeseci. Svjedoci su je vidjeli da hotel napušta nešto iza 22.00 sata i prelazi trg, podsjeća sarajevski "Dnevni avaz".

Policija je tijelo djevojke pronašla sutra ujutro, nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je stanovala, nedaleko od gradskog groblja "Greda", zadavljenu u plitkom potoku.

Zahvaljujući zajedničkom radu MUP-a USK-a i FUP-a, ovaj monstruozni zločin, konačno je riješen. Do saznanja o njemu se došlo DNK analizom tragova sa mjesta zločina, pa je direktor FUP-a Dragan Lukač, u suradnji sa Admirovim roditeljima, uputio mu poziv da dođe iz Njemačke, a nakon čega je uhapšen.

Karabegović je u Njemačkoj radio, oženjen je i ima troje djece, a Tužilaštvo ga je smatralo potpuno uračunljivim, okarakterisavši da je djelo počinio prepuštajući se prikrivenom ubilačkom nagonu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE