• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena kartografska dokumentacija za popis

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović izjavio da je završena kartografska dokumentacija.

 Završena kartografska dokumentacija za popis Izvor: MONDO

"Bilo je određenih primjedbi od kolega iz Republike Srpske koje su se odnosile na nejasnoće u vezi sa statusom međuentitetske linije razgraničenja s pozicija popisa stanovništva, ali one su na zajedničkim sastancima dvije uprave riješene tako da neće biti prepreke za popis stanovništva", rekao je Obradović.

On je objasnio da problem predstavlja činjenica da je međuentitetska linija razgraničenja povučena na kartama omjera jedan prema 50.000.

"To su dejtonske karte i njihova tačnost je plus/minus 50 metara", precizirao je Obradović.

Navodeći da međuentitetska linija razgraničenja još nije prenesena na planove, Obradović je dodao da je zadatak Savjeta ministara BiH bio da osnuje komisiju za identifikaciju međuentitetske linije razgraničenja, ali da ona još nije napravljena.

"Poslije te identifikacije međuentitetska linija se prenosi na planove i ona ima traženu tačnost", zaključio je Obradović.

Prema njegovim riječima, entitetske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su se, na osnovu dejtonskih karata jedan prema 50.000, dogovorile o međuentitetskoj liniji razgraničenja na nivou tačnosti koja može zadovoljiti popis stanovništva.

Obradović je istakao da su kartama definisani popisni krugovi da ne bi došlo do njihovog preklapanja.

Savjet ministara BiH usvojio je 16. aprila finansijski plan za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koji je predložila Agencija za statistiku BiH, te formulisao pitanja koja se odnose na državljanstvo, nacionalnu pripadnost, vjeru i maternji jezik.

Savjet ministara zadužio je uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i FBiH da do kraja aprila riješe preostala pitanja u vezi s kartografijom.

Geodetska uprava Republike Srpske svoj dio posla obavila je u datom roku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE