• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovičić: MUP nastavlja „čistku“

Ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić ocijenio je večeras da su policijske akcije poput "Baltika" pozitivan pomak u radu MUP-a.

 Jovičić: MUP nastavlja „čistku“ Izvor: MONDO

„Ovo ministarstvo je spremno da, kao što je i najavljeno, prvo očisti svoje redove od svih onih koji krše zakon. Ovim šaljemo poruku javnosti da nema privilegovanih i pošteđenih ni u našim redovima i nastavićemo takve aktivnosti da bi imali puni kredibilitet", rekao je Jovičić.

On je za Alternativnu televiziju rekao da je ponosan na rezultate akcija "čišćenja" redova MUP-a, ali i na akciju pod kodnim nazivom "Šetač", u kojoj je MUP Srpske na regionalnom nivou bio prepoznat kao ozbiljna agencija bez koje se ne može na ovim prostorima.

"Time smo pokazali da možemo da radimo i regionalno sarađujemo i da smo jako bitan i nezaobilazan faktor u regiji", rekao je Jovičić, podsjetivši da je u akciji "Šetač" uhapšeno 50 osoba, zaplijenjena veća količina narkotičkih i minsko-eksplozivnih sredstava, u kojoj su učestvovale Agencija za istrage i zaštitu BiH, policije Srpske, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

On je dodao da MUP Srpske vodi određene aktivnosti prema nekim svojim pripadnicima i da će u narednom periodu vjerovatno biti još nekih slučajeva. "Postupajući čisto profesionalno, nastavićemo da čistimo naše redove, kao i da postupamo prema ostalima koji krše zakon", rekao je Jovičić.

On je dodao da je i nedavna akcija hapšenja u Šipovu još jedan dokaz da se MUP Srpske drži slova zakona i ne gleda ko je iz koje partije.

"Lišili smo slobode lica koja su izvršila pronevjeru i nenamjensko trošenje sredstava koje je donirala Evropska komisija, zašto smo dobili veoma dobre pohvale od Evropske komisije", rekao je Jovičić.

On je dodao da će MUP Srpske nastaviti da se bori na tom polju, bez obzira ko se nalazi u kojoj stranci i u kom organu, da li je pripadnik policije, inspekcije, član određene stranke, jer onaj ko je prekršio zakon mora i da odgovara.

Jovičić je najavio i da će svako ko ne može da prati dinamiku ministra unutrašnjih poslova Srpske biti promijenjen.

"Krenuli smo u određene kadrovske promjene i u narednom periodu očekujemo osvježavanje i u redovima policije. U razgovoru sa direktorom policije dogovorili smo neke aktivnosti, najvjerovatnije u šestom mjesecu, ali to uslovljava donošenje novog zakona o policijskim službenicima koji će omogućiti malo liberalniji pristup u tim promjenama i izradu nove sistematizacije radnih mjesta", rekao je Jovičić.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske zaključio je da će svako ko ne radi svoj posao kako treba, biti zamijenjen kadrovima koji imaju više energije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE