• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD amandmanom na Zakon o šumama

Klub SNSD-a uložiće amandman na predložene izmjene Zakona o šumama kojim će biti predložena visina rente koja neće "odskakati" od iznosa u okruženju.

 SNSD amandmanom na Zakon o šumama Izvor: MONDO

Portparol SNSD-a Dušica Savić je na današnjoj konferenciji za novinare rekla da će amandman biti uložen na narednoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Napomenuvši da SNSD podržava sve aktivnosti Vlade Srpske usmjerene na dovođenje investicija i otvaranje radnih mjesta, Savićeva je istakla podršku stranke otvaranju radnih mjesta u tekstilnoj industriji u okviru programa koje vodi Javno preduzeće "Nikola Tesla" iz Banjaluke.

Savićeva je podsjetila na 200 otvorenih radnih mjesta u Bileći u okviru tog programa, koji će biti realizovan u određenom broju opština Srpske.

"To je veoma važan projekat za Srpsku, posebno za lokalne zajednice gdje se provode takvi programi", navela je Savićeva.

Ona je podsjetila i na početak izgradnje Termoelektrane Stanari, na čijim radovima će biti angažovano oko 90 odsto domaće radne snage, te na početak radova na dionici autoputa Doboj - Prnjavor, gdje je trenutno angažovano 250 radnika.

SNSD, kaže Savićeva, daje podršku i reformama kojima će doći do pojednostavljenja procedura prilikom otvaranja i registracije privrednih subjekata, čime će se smanjiti broj procedura i broj potrebnih dana, a troškovi sa više od hiljadu KM biće svedeni na 350 KM.

Savićeva je ocijenila da su uzroci zastoja BiH na njenom evropskom putu u Federaciji BiH, a ne u Republici Srpskoj.

Osvrnuvši se na posljednju rezoluciju Evropskog parlamenta o BiH, usvojenu bez amandmana Doris Pak, Savićeva je naglasila da je dosta IPA fondova otišlo na formiranje brojnih institucija BiH koje su se pokazale nesposobnim.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE