• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kačavenda: Na snimcima je moj dvojnik!

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda tvrdi da mu neko smješta gej aferu i da na snimcima nije on, već njegov “dvojnik”.

 Kačavenda: Na snimcima je moj dvojnik! Izvor: MONDO

U razgovoru sa vladikama, koje na Saboru SPC odlučuju o njegovoj sudbini, Kačavenda je najavio da će tužiti sve koji su ga “prozvali” za gej aferu i da će dokazati kako se iza svega krije “moćni lobi”, koji želi da uruši ugled Crkve, prenosi Informer.

Bivši dekan Bogoslovskog fakulteta Dimitrije Kalezić kaže da se argumenti umirovljenog vladike moraju dobro ispitati.

“Kačavenda tvrdi šta tvrdi to treba da se pretrese i istraži i na kraju kaže da li se zaista radi o dvojniku. Otkud znamo ko kome tu podvaljuje, dok se sve ne dokaže”, ističe Kalezić.

Vjerski analitičar Mirko Đorđević otkriva da svako na sudu ima pravo da se brani na bilo koji način.

“Ako je na tim snimcima zaista dvojnik, onda se to mora i dokazati, pronaći taj čovjek i analizirati snimci”, kaže on.

A. R, akter jednog od pomenutih snimaka, tvrdi za "Telegraf" da nema govora o dvojniku i da je spreman da svjedoči pred Arhijerejskim saborom i dokaže da je zaista bio s Kačavendom u ljubavnom aktu.

A. R. koji je specijalnom kamerom ugrađenom u časovnik snimio kako se ljubi s vladikom Kačavendom, tvrdi da je na odnos s vladikom bio primoran, jer mu je prijećeno nekoliko puta od mafijaša koji su povezani s episkopom zvorničko-tuzlanskim.

"Užasnut sam onima koji brane Kačavendu i dovode u sumnju snimak. Još sam više užasnut ćutanjem crkve. Neka film slobodno odnesu ekspertima da dokažu njegovu autentičnost. Spreman sam da svjedočim pred sudom i da se pred svjedocima suočim sa samim Vasilijem Kačavendom. Imam dva državljanstva i Srbije i BiH i očekujem da institucije sistema procesuiraju ovog čovjeka. Očekujem od SPC da se izvine postradalima i ponudi im pomoć", kaže A. R. za "Telegraf".

O svemu je, dodaje, spreman da svjedoči i pred Arhijerejskim saborom SPC.

Izvori "Telegrafa" bliski Arhijerejskom saboru SPC kažu da vladika pokušava da ospori autentičnost snimaka, zbog čega je pokrenuo i sajt na kome anonimne pristalice cijeli slučaj žele da prikažu kao podmetanje određenih lobija, kako kažu, "biskupa pomorskog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE