• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar: Kazne za 34 navijača

Mostarska policija pozvala je na saslušanje oko 200 lica koja se dovode u vezu sa jučerašnjim navijačkim neredima u tom gradu.

 Mostar: Kazne za 34 navijača Izvor: MONDO

Načelnik gradske Policijske uprave Draženko Miletić potvrdio je da će za sada prekršajno odgovarati najmanje 31 i krivično tri lica.

Miletić je naveo da policija nastavlja privođenje i obradu lica koja su učestvovala u neredima uoči fudbalske utakmice "Velež" – "Zrinjski".

On je dodao da je riječ uglavnom o mlađim licima do 22 godine.

Onima koji će dobiti prekršajne prijave prijeti novčana kazna do 1.000 KM, dok prestupnicima koji će krivično odgovarati za napad na službena lica prijeti zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Do incidenta je došlo kada su navijači Fudbalskog kluba "Zrinjski" koji su imali odobrenje za odlazak na utakmicu u Vrapčiće izašli iz dva autobusa kojima su trebali biti prevezeni i pridružili se grupi lica kojima je bio zabranjen odlazak na utakmicu zbog ranijih incidenata. Tada je oko 220 lica pokušalo pješke preći sa zapadne na istočnu obalu Neretve.

Kada ih je policija u tome spriječila dogodio se incident. Navijači su napali policiju i razbili jedno policijsko vozilo, ali je policijskom intervencijom situacija brzo smirena.

Gradski derbi između fudbalskih klubova "Velež" i "Zrinjski" u Mostaru je uvijek događaj visokog rizika i rijetko prođe bez incidenata.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE