• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković oslobođen optužbe za silovanje

Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Mladena Markovića optužbe za ratni zločin počinjen 1992. godine u Višegradu.

 Marković oslobođen optužbe za silovanje Izvor: MONDO

Na osnovu izvedenih dokaza, Sudsko vijeće je zaključilo da optuženi Marković nije silovao dvije žene bošnjačke nacionalnosti u junu 1992. godine u selu Babin Potok, opština Višegrad.

Prilikom obrazloženja presude rečeno je da su postojale razlike u iskazima svjedoka datim u istrazi i njihovom svjedočenju na pretresu.

Mladen Marković optužen je da je u junu 1992. godine u selu Babin Potok silovao dvije žene - S-1 i S-2, koje su bile svjedoci u postupku.

Prema navodima optužnice, on je S-1 silovao u kući, a potom je prišao S-2, koja se nalazila iza kuće, te ju je nožem natjerao da uđe u kuću tražeći novac i zlato. Nakon što joj je to oduzeo, prinudio je na seksualni odnos.

"Tužilaštvo je zasnovalo optužnicu na izjavama S-1 i S-2, a kako se svjedočenje razvijalo, Sudsko vijeće je zaključilo da optuženi nije počinio silovanje nad ove dvije osobe", navodi se u obrazloženju.

Marković, koji se branio sa slobode, nije se pojavio na izricanju presude.

Sekretar Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer rekao je je Srni da će se tužilaštvo naknadno izjasniti da li će Vrhovnom sudu Republike Srpske podnijeti žalbu na ovu presudu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE