• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska donacija KC Banjaluka

Kliničkom centru Banjaluka svečano je uručeno devet električnih kreveta, donacija francuskog Udruženja nosilaca ordena "Viteza legije časti".

 Francuska donacija KC Banjaluka Izvor: MONDO

Donaciju je uručio predsjednik Udruženja nosilaca ordena "Viteza legije časti" za department Loara pukovnik Žan–Klod Riberon sa svojim kolegama, nosiocima ovog priznanja tokom posjete KC.

Kreveti će se koristiti u Dnevnoj hematološkoj bolnici Klinike za unutrašnje bolesti KC Banjaluka i tako će se pacijentima, koji u Dnevnoj bolnici primaju terapiju, obezbijediti najbolji mogući uslovi.

Iz KC Banjaluka saopšteno je da je donacija organizovana da bi se pokazalo da francusko-srpsko prijateljstvo i dalje opstaje, i to na nivou koji prevazilazi prazne riječi.

Ovo nije prva donacija Udruženja nosilaca ordena "Viteza legije časti" Republici Srpskoj. Saradnja je počela prije petnaestak godina kada je pukovnik Riberon sa ljekarom Mladenom Goronjom /koji je, nažalost, u međuvremenu preminuo/ pokrenuo redovne donacije invalidskih kolica za bolnicu u Trapistima, Dom penzionera u Prijedoru, te direktno za porodice kojima je bila potrebna pomoć u opštini Nova Topola.

"Za mene je to i način da kažem jedno veliko hvala stanovništvu Banjaluke, koje me je tako srdačno primilo svaki put kad sam došao da odslužim svoju dužnost kao pripadnik vojske u jednoj privrednoj misiji 1996. i 1997. godine. Takođe, na ovaj način se zahvaljujem različitim ličnostima iz političkog života, privrednog i industrijskog života, ali i svim onim neimenovanim ljudima koji su postali moji dobri prijatelji“, istakao je pukovnik Riberon.

Tokom sastanka sa članovima poslovodstva Kliničkog centra Banjaluka razgovarano je i o mogućnosti daljeg usavršavanja ljekara u Francuskoj i mogućnostima razmjene ljekara, pri čemu bi fokus bio na uskoj specijalizaciji u centrima za bol.

Prilikom posjete Kliničkom centru Banjaluka, kolege iz Francuske su položile vijenac na spomen-ploču palim borcima, radnicima Kliničkog centra Banjaluka.

"Najveću nagradu za mene su predstavljali pozivi kako na vjenčanja i svadbe tako i na sahrane, slave i razne druge proslave, obilježavanje mog odlaska iz vojne službe, kao i obilježavanje Vidovdana koji sa toliko posvećenosti slavite svake godine“, rekao je pukovnik Riberon.

On je rekao da je javnosti malo poznata činjenica da je grad Beograd, primio Orden Legije časti 28. decembra 1920. godine, te da je riječ o najvažnijem francuskom ordenu.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Kliničkog centra Banjaluka Boris Goronja je istakao značaj ovakvih posjeta, posebno zbog kontakata koji se mogu ostvariti sa medicinskim centrima u Francuskoj.

"Veoma je važna kontinuirana medicinska edukacija za naše ljekare koji imaju priliku da borave i edukuju se u većim i savremenijim centrima u inostranstvu, te da svoja stečena znanja mogu da primjene u Klinički centar Banjaluka kada se vrate“, rekao je Goronja.

On je istakao da se na ovaj način mogu napraviti konekcije sa stručnjacima u inostranstvu i unaprijediti znanja iz oblasti njege i terapije bola.

Goronja se zahvalio pukovniku Riberonu za podršku i naglasio koliko su mali koraci važni da bi se napravili veliki.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE