• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Formirao klub stranke iz koje je isključen

U Skupštini Doboja ne mogu postojati dva kluba odbornika sa istim imenom, SNSD-Milorad Dodik, kaže Esmin Mahmutović, predsjednik gradskog parlamenta

 Formirao klub stranke iz koje je isključen Izvor: MONDO

On je izjavio da zvanični dokument o postojanju jednog kluba jeste, a drugi nije ovjeren pečatom ove stranke. Mahmutović je izjavio da je Skupština grada prije početka zasjedanja dobila obavještenje da je formiran novi SNSD-ov klub na čijem je čelu odbornik Ognjen Mitrović, a potom im je stiglo obavještenje da Mitrović nije član SNSD-a ni kluba ove partije, prenosi portal Nezavisnih novina.

"S obzirom na to da mi već imamo jedan klub koji se zove SNSD - Milorad Dodik i koji je zvanično uspostavljen od organa stranke, s pečatom stranke, nismo mogli dozvoliti da javno istupi taj drugi klub s tim nazivom", naveo je Mahmutović te dodao da drugi klub "može nastupati pod nekim drugim imenom, kao nezavisni i biće priznat od SG".

Zoran Blagojević, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a, kazao je da je Ognjen Mitrović tokom unutarstranačkih izbora isključen iz partije te da ne može predstavljati Klub koji čine ostalih osam odbornika SNSD-a.

"Kako bi čovjek koji je isključen iz stranke mogao da sarađuje sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a? Kako bi on provodio politiku SNSD-a u Doboju, a nije član stranke", kazao je Blagojević.

Na početku zasjedanja lokalnog parlamenta Ognjen Mitrović, doskorašnji odbornik SNSD-a pitao je Mahmutovića zašto kao predsjednik Kluba odbornika SNSD-a nije pozvan na skupštinski kolegijum "da učestvuje u sastavljanju dnevnog reda" te naveo da je podnio spisak sa potpisima pet odbornika SNSD-a koji su ga izabrali za predsjednika Kluba.

"Taj spisak je vjerovatno pravljen prije isključenja, koliko sam upoznat. Taj spisak nije ovjeren pečatom stranke, jer ipak ako podnosite spisak ispred neke stranke o formiranju kluba te stranke mora biti ovjereno pečatom te stranke", kazao je Zoran Blagojević.

Ognjen Mitrović danas nije želio davati izjave medijima te nije bilo moguće saznati zbog čega je isključen iz članstva u SNSD-u, te čija imena i potpisi se nalaze na spisku koji je dostavio Skupštini grada.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE