• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će doći do smjene SDS-ovih kadrova?

Savjet ministara BiH razmatraće danas inicijativu Kluba poslanika SNSD-a u Skupštini BiH za smjenu ministara i zamjenika ministara iz SDS-a.

 Da li će doći do smjene SDS-ovih kadrova? Izvor: MONDO

Riječ je o ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću, zamjeniku ministra odbrane BiH Mirku Okoliću i zamjeniku ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmili Mitrović.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Drago Kalabić izjavio je da SNSD na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH očekuje podršku za smjenu kadra SDS-a.

On smatra da u ovom momentu smjene nisu centralno političko pitanje, ali da pretpostavlja da će inicijativa SNSD-a danas dobiti podršku.

"Smjenu ćemo potvrditi i sutra na Predstavničkom domu. Očekujemo podršku političkih partija za našu inicijativu, s obzirom da sa nekim od njih imamo strateški partnerski odnos", rekao je Kalabić.

On je uvjeren da neće izostati podrška inicijativi SNSD-a na sjednicama Savjeta ministara BiH, Predstavničkog doma i Doma naroda 30. oktobra.

Osim SDP-a i HDZ-a, Kalabić očekuje i podršku Saveza za bolju budućnosti BiH. "To će se danas pokazati na sjednici Savjeta ministara", rekao je Kalabić.

"Nakon što potvrdimo smjenu kadra SDS-a, SNSD će svojim koalicionim partijama dostaviti imena novih kandidata", rekao je Kalabić, ne želeći da spekuliše sa novim imenima.

Kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara Vjekoslava Bevande je 19. septembra zaprimio inicijativu Kluba SNSD-a za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH.

Predsjednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović u ponedjeljak je izjavio da SNSD ima većinu za smjenu kadrova SDS-a.

U SNSD-u su rekli da će sjednica Izvršnog odbora, na kojoj će se potvrditi kandidati koji bi trebalo da zamijene kadrove SDS-a, održati nakon što proces smjene bude završen u Parlamentu BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE