• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Nove prostorije MZ Borkovići

Predsjednik RS Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorili su danas objekat MZ Borkovići, u koji je grad uložio 183.000 KM.

 Banjaluka: Nove prostorije MZ Borkovići Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske istakao je da je objekat MZ Borkovići veoma funkcionalan, napominjući da će građani ovdje moći da dobiju i rodni list.

"Ovo je dobra aktivnost gradske uprave, koja je ukomponovana u mnoge druge projektne aktivnosti, a odnose se na vodovod, izgradnju puteva, sanaciju škole", rekao je Dodik.

On je rekao da MZ Borkovići poprima obrise urbane sredine, te da će izgradnjom ambulante, koja je planirana naredne godine, na ovom prostoru biti završeni svi infrastrukturni projekti.

Dodik je naglasio da je u Banjaluci, kao i u mnogim opštinama lokalna uprava zajedno sa republičkim vlastima radila na rješavanju infrastrukturnih problema.

"Banjaluka je prije desetak godina imala oko 80 kilometara asfaltnih puteva po selima, a danas ima oko 1.000 kilometara. To govori o tome koliko je urađeno, da se selo približavalo gradu i da se nastojalo da se stvore uslovi da se ostane živjeti na selu", rekao je Dodik.

On je rekao da po obimu i iznosu sredstava ovaj projekat nije "megalomanska priča", ali da pokazuje sposobnost ljudi koji žive na ovom prostoru i njihovu želju da imaju sređene usluge.

Gradonačelnik Gavranović rekao je da je ovaj projekat započet krajem prošle godine, te da je riječ o investiciji grada.On je naglasio da je mjesna kancelarija informatički uvezana sa centralnom bazom u Administrativnj službi grada Banjaluka.

On je istakao da će građani ove mjesne zajednice kvalitetnije i brže moći da dobiti usluge gradske administracije bez odlaska u grad.

Gavranović je pojasnio da je vrijednost građevinskog dijela radova iznosila oko 110.000 KM, unutrašnje opremanje oko 40.000 KM, dok je u spoljno uređenje uloženo nešto manje od 35.000 KM.

"Ovo je jedan od projekata modernizacije gradske administrativne službe i njenih kancelarija na terenu", rekao je Gavranović.

On je istakao da je u proteklom periodu na prostoru MZ Borkovići uloženo sedam miliona KM.

Gavranović je za narednu godinu najavio izgradnju nove ambulante, ističući da se radi i na poboljšanju vodosnabdijevanja i infrastrukture.

Nakon otvaranja objekta MZ i kancelarije predsjedniku Srpske i gradonačelniku Banjaluke svečano su uručeni izvodi iz matične knjige rođenih.

Otvaranju ovog objekta prisustvovao je veliki broj građana, odbornici u Skupštini grada Banjaluka i predstavnici javnih ustanova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE