• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija: Regionalna saradnja prioritet

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio ju u Njujorku da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta BiH

 Lagumdžija: Regionalna saradnja prioritet Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta BiH i ocijenio da je ona ključni faktor za omogućavanje suočavanja zemalja regiona sa razvojnim izazovima, kao što su poboljšanje životnog standarda i unapređenje bezbjednosti građana.

"Regionalna saradnja na području jugoistočne Evrope doprinosi brzoj integraciji BiH, kao i drugih zemalja na njihovom putu ka EU i NATO", rekao je Lagumdžija na panel-dijalogu "Regionalna saradnja kao vodilja rasta i stabilnosti" koji je održan u sjedištu UN u Njujorku, u organizaciji UNDP-a i stalne misije BiH pri UN.

Lagumdžija je, kao uvodničar na panel-dijalogu, prisutnima predstavio svoje viđenje regionalne saradnje na području zapadnog Balkana, te govorio o perspektivama saradnje i izazovima koji će se pred regionom naći u budućnosti.

Debata je održana na inicijativu BiH u želji da se doprinese aktuelnom dijalogu o ovoj temi, da se razmijene mišljenja o regionaloj saradnji i njenoj relevantnosti za jačanje ljudskih potencijala, kao i razvojnim prioritetima iz usvojenog Stateškog plana UNDP-a za 2014-2017. godinu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Uvodničar na panel-dijalogu bila je i podsekretar UN i direktor UNDP-a Helen Klark.

U diskusiji je učestvovao veliki broj diplomata iz stalnih misija pri UN i različitih tijela UN, koji su predstavili iskustva zemalja i organizacija iz kojih dolaze.

Tokom posebnog sastanka sa Klarkovom, Lagumdžija je zahvalio sagovornici za podršku koju će Razvojni program UN nastaviti da pruža BiH u institucionalnoj izgradnji, unapređenju lokalne uprave, sektoru zdravstva, ekologije, socijalne zaštite i mnogim drugim oblastima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE