• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikulić bio na ispitivanju

Ministar pravde FBiH Zoran Mikulić rekao da je postupao u skladu sa zakonom u slučaju prebacivanja zaštićenog svjedoka iz sarajevskog zatvora

 Mikulić bio na ispitivanju Izvor: MONDO

Ministar pravde Federacije BiH Zoran Mikulić rekao je da je postupao u skladu sa zakonom i važećim pravilnikom u slučaju prebacivanja zaštićenog svjedoka iz sarajevskog Centralnog zatvora u Kazneno-popravni zavod u Zenici zbog čega je juče i saslušan u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipa). Mikulić je danas na konferenciji za novinare za cijeli slučaj javno prozvao tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čamparu, koga je optužio za "vršenje pritiska".

Mikulić je prozvao i osobe koje nije imenovao, a kojima, kako je rekao, smeta što je on predložio više od 70 zakona koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri, pogotovo pet antikorupcijskih zakona, "čiji su oni javni oponenti da se ti zakoni uopšte donesu".

On je istakao da je spreman da snosi svaku odgovornost, ali da će kao ministar isto tako insistirati i istrajati da se rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH podvrgne istim kriterijumima i odgovornostima, prenose federalni mediji.

Mikulić je juče u Sipi saslušan u okviru istrage u predmetu "Lutka", a radi okolnosti koje se dovode u vezu sa ometanjem rada pravosuđa i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, jer je naložio premještanje zaštićenog svjedoka iz Centralnog zatvora u Sarajevu u zatvor u Zenici.

"Ukoliko Tužilaštvo BiH smatra da ovakav tip kriminalaca treba držati u zatvorima otvorenog ili poluotvorenog tipa, neka to onda javno kažu, pa ćemo onda u taj zatvor prebaciti i sve ostale zatvorenike koji su osuđeni na izdržavanje višegodišnje zatvorske kazne. Tužilaštvo ima i mogućnost da od suda zatraži prekid izdržavanja kazne, pa neka ga čuvaju kako njima odgovara i neka im bude svjedok negdje drugo", poručio je Mikulić.

On je najavio objavljivanje u narednim danima "mnogo stvari za koje građani ne znaju, a koje će biti šokantne".

Mikulić je danas potvrdio da je dobio poziv za sutrašnje saslušanje u Tužilaštvu BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE