• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Referendum o smjeni Vučurevića

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio da će SNSD na 7. oktobra naredne godine, zakazati referendum o smjeni gradonačelnika Trebinja

 Dodik: Referendum o smjeni Vučurevića Izvor: MONDO

Dodik je istakao da je to najbolje za grad i da se ništa bolje Trebinju ne može desiti od smjene gradonačelnika.

"Učinićemo sve da pokažemo nesposobnost ljudi koji upravljaju gradom, a oni će učiniti dovoljno da budu sami smijenjeni", rekao je lider SNSD-a na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju.

On je naglasio da SNSD smatra da ovo što Trebinje trenutno ima nije dobro za grad i da nije donijelo nikakve promjene nabolje, već samo nagore.

Te promjene, kaže Dodik, govore o jednoj nekonsolidovanoj strukturi koja se upustila u vlastito obračunavanje i gubi društvenu i javnu energiju na prepucavanje i političko pozicioniranje koje samo šteti gradu i interesima građana.

"SNSD je veoma jasan - nastavićemo da djelujemo politički. Naš cilj je da se stabilizujemo i pobijedimo na opštim izborima, u čemu nam mnogo pomažu gradske vlasti u Trebinju. Jedino ih možemo ohrabrivati da tako nastave, ali mi, kao odgovorna politička partija, nemamo vremena da iz cinizma ili bilo čega drugog to posmatramo, jer želimo dobre odluke u svakom mjestu u Republici Srpskoj", naglasio je predsjednik SNSD-a.

Dodik je istakao da njegova partija isključivo želi normalno i otvoreno Trebinje, jer je to grad koji ima ogromne potencijale i koji može da bude od regionalnog značaja.

On je poručio da će svi započeti projekti u ovom gradu biti nastavljeni, jer Trebinje neće biti zaboravljeno.

"Moja poruka je da nismo zaboravili Trebinje, niti ćemo ikada. Borićemo se da mu vratimo dostojanstvo koje je izgubilo u prethodnih godinu dana", istakao je Dodik, podsjetivši da su posljedih godina, dok je SNSD bio na vlasti u ovom gradu, realizovani veliki projekti, među kojima su i putna komunikacijska otvorenost prema Herceg Novom, put preko Čemerna, bolja komunikaciju sa Hrvatskom...

Dodik je poručio da se, bez obzira na nevjerice, neće odustati ni od izgradnje aerodroma, kao ni od drugih planiranih projakata bitnih za Trebinje i njegove građane.

On je naglasio da su radovi na obilaznici obustavljeni, jer gradska vlast nije riješila imovinske odnose. Dodik je dodao da će ovih dana biti nastavljena realizacija projekta vodosnabdijevanja, čija je vrijednost 3.500.000 KM, i podsjetio da je taj projekat odobren prije dvije godine, za vrijeme vlasti SNSD-a u ovom gradu.

"SNSD se pokazao odgovornom političkom partijom i u posljednje vrijeme je ovdje radio na stvarima onako kako i treba da radi jedna organizovana opozicija i partija koja je dobila najveći broj glasova", istakao je Dodik, podsjetivši da je SNSD u Trebinju dobio veći broj odbornika, nego vladajuća ključna struktura, PDP i SDS, zajedno.

Konstatujući da za grad nije dobro što postoji suprostavljenost vlastima Republike Srpske, predsjednik SNSD-a je rekao da to neće uticati na započete projekte koje je republička vlast ranije započela.

Dodik je naglasio da je SNSD spreman da bude dio dobrih rješenja u Trebinju, ali da kao i uvijek dobra rješenja moraju da budu koncipirana od onih koji vrše javnu vlast na lokalnom nivou.

"Lokalna vlast mora da pokaže sposobnost da okupi, a ne da rasturi, ali ono što smo do sada vidjeli u Trebinju je rasturanje i to je očigledno", rekao je Dodik.

On je istakao da je evidentno da ljubav sa kolicionim partnerima na lokalnom nivou puca na mnogim mjestima i da je veoma upitno da li može da opstane.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE