• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kastel u novom ruhu

Rekonstrukcija tvrđave "Kastel" teče planiranom dinamikom i u proteklih nekoliko mjeseci obavljeni su svi predviđeni radovi za taj period.

 Kastel u novom ruhu Izvor: MONDO

Rekao je to "Glasu Srpske" direktor Zavoda za izgradnju Banjaluka Aleksandar Cvijanović i dodao da se izvođač radova, preduzeće "Porobić" iz Trebinja, drži ugovorenih rokova.

"Zadovoljni smo do sada obavljenim poslom", kazao je Cvijanović i dodao da je ugovoreni rok rekonstrukcije, koja je počela krajem marta, dvije godine.

Dodao je da je sa kamene kuće skinut krov, te da uklanjaju sve što je zatečeno i što se ne uklapa u buduću funkciju tog objekta.

"Objekat je ponovo pokriven i sada slijedi restauracija fasada" istakao je Cvijanović i dodao da je dobar dio spoljnog bedema već rekonstruisan, dozidan, ojačan i da je u toku izgradnja unutrašnjeg bedema.

"Izvođač radova je dao obećanje da će pokušati završiti radove u nekom ranijem periodu, mada sve zavisi od iznenađenja koja nas zatiču prilikom rekonstrukcije samog objekta, kao što je razrjeđivanje, pojačavanje temelja i slično" objasnio je Cvijanović.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je na nedavnom sastanku sa predstavnicima EU i timom ambasadora koji su posjetili Banjaluku razgovarao i o tvrđavi Kastel.

"Zahvalio sam na podršci i pomoći koju smo dobili kao grad, jer smo obezbijedili više od pet miliona maraka za početak rekonstrukcije tvrđave" istakao je Gavranović.

Gavranović je rekao da je tražen i dodatni novac za rekonstrukciju.

"Obezbijedili smo nova sredstva i podršku za sljedeći krug, i to više od dva miliona maraka iz IPA fondova. Taj projekat i sredstva angažovaćemo u idućoj godini za nastavak revitalizacije druge cjeline Kastela" istakao je Gavranović.

(MONDO, Foto: Glas Srpske)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE