• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović: "Toplana" da poštuje procedure

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je banjalučka "Toplana" dužna da poštuje procedure.

 Gavranović: "Toplana" da poštuje procedure Izvor: MONDO

On nije želio da komentariše od koga će ovo preduzeće nabaviti energent.

"Grad traži od `Toplane` da preduzima mjere u skladu sa opštim aktima u isporuci energije, da obezbijedi grijanje", rekao je Gavranović novinarima.

Gavranović nije želio da komentariše najavu preduzeća "Higat" da će tužiti "Toplanu" i grad Banjaluku zbog nepoštivanja ugovora o isporuci 100.000 tona goriva, odnosno zbog nanesenih gubitaka, s obzirom da se banjalučka firma odlučila da zimus nabavlja mazut od "Optima grupe", zbog povoljnije cijene.

"To je njihova stvar. Ne mogu komentarisati ono što mi je nepoznato. Mislim da odnos postoji između `Toplane` i dobavljača. Grad s tim nema ništa", dodao je Gavranović.

Osvrćući se na izgradnju mini kotlovnica u naseljima Starčevica i Kočićev Vijenac, Gavranović je rekao da će ovi projekti početi da se realizuju kada se za to obezbijede sredstva.

"Naš cilj je bio da se kotlovnice izgrade u ovoj sezoni grijanja, koja traje do aprila naredne godine", naveo je Gavranović i dodao da je zbog toga predloženo "Toplani" da pokrene proces emitovanja obveznica.

Gavranović je pojasnio da je "Toplana" emitovala obveznice, ali da je do privremenog prekida postupka emisije obveznica došlo zbog izmjene i redefinisanja uslova, te da će emisija obveznica biti nastavljena.

"Smatramo da se sa 60 ili 70 odsto sredstava od emisije obveznica može obezbijediti da se počne sa izgradnjom obje kotlovnice dok izgradnja treće može pričekati", dodao je Gavranović.

Nadzorni odbor "Toplane" donio je 11. oktobra odluku o privremenom prekidu postupka emisije obveznica. Prva emisija obveznica "Toplane" na Banjalučkoj berzi u vrijednosti od 12 miliona KM izvršena je u avgustu, a pokrenuta je s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju tri mini kotlovnice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE