• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftiniji prevoz u RS

Cijene prevoza putnika u autobuskom saobraćaju u RS u narednih deset do 15 dana biće snižene za oko deset odsto.

 Jeftiniji prevoz u RS Izvor: MONDO

Zaposleni u većini preduzeća koja se bave prevozom putnika u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju objasnili su "Nezavisnim novinama" da će do korekcije cijena doći jer je došlo do značajnog pojeftinjenja nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, kao i zbog toga što su se na smanjenje cijena odlučili prevoznici iz FBiH.

Milivoj Gavrić, član Udruženja autoprevoznika RS i šef Odjeljenja za saobraćaj u dobojskom "Bosnaekspresu", kazao je da su ovom preduzeću već preduzeli mjere kako bi u narednim danima došlo do smanjenja cijena.

"Ako želite ostati konkurentni onda morate da igrate po pravilima tržišta tako da su u našem preduzeću već počeli pregovori o snižavanju cijena", kazao je Gavrić.

On je dodao da će cijene u međugradskom i međunarodnom saobraćaju najvjerovatnije biti snižene za oko 10 odsto, s tim da će doći i do sniženja cijene kada se radi o takozvanom lokalnom saobraćaju.

"Ako prevoznici u FBiH smanje cijene, naročito 'Centrotrans' to vam automatski znači da moraju i svi oni koji se bave autobuskim saobraćajem ako žele opstati u ovom poslu", kazao je Gavrić.

U banjalučkom "Smiljiću" kazali su da su i u ovom preduzeću u toku razgovori o sniženju cijena.

"Ako snize svi moraćemo i mi, to je čista tržišna utakmica", kazali su u "Smiljiću".

Do sniženja cijene doći će najvjerovatnije i u gradskom saobraćaju na području grada Banjaluke, jer je Administrativna služba grada sa prevoznicima dogovorila da će ukoliko cijena nafte padne ispod 2,091 KM oni smanjiti svoje cijene, a upravo sniženje cijene nafte ispod tog iznosa očekuje se danas. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE