• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac umro od infarkta

Pol Denis Prajs, pripadnik američke firme „MPRI“, pronađen mrtav u svom krevetu u spavaćoj sobi u Boriku

 Amerikanac umro od infarkta Izvor: MONDO

Američki državljanin Pol Denis Prajs, koji je pronađen mrtav u iznajmljenom stanu u Banjaluci, umro je prirodnom smrću, usljed infarkta srca, utvrđeno je obdukcijom.

Rezultate obdukcije tijela, koje je pronađeno u ponedjeljak, objelodanilo je u saopštenju Okružno tužilaštvo Banjaluka, koje nije otkrilo identitet američkog državljanina već samo njegove inicijale.

U saopštenju Okružnog tužilaštva Banjaluka navodi se da je tijelo američkog državljanina, čiji su inicijali P.D.P. pronađeno u ponedjeljak ujutro u stanu, u Ulici Nikole Pašića broj jedan u Banjaluci.

Ovaj američki državljanin porijeklom iz Kolorada, bio je zaposlen u američkoj Agenciji za savjetodavnu vojnu saradnju (MPRI), koja je radila za oružane snage BiH.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka obavio je uviđaj i tom prilikom naložio da se izvrši obdukcija tijela preminulog.

U biltenu MUP-a RS navodi se da su Prajsa juče u stanu pronašli pripadnici CJB Banjaluka i radnici američke agencije za savjetodavnu vojnu saradnju.

Uviđajem je utvrđeno da na licu mjesta nema tragova nasilja, niti pretresa stvari, a vještak je utvrdio da na tijelu Prajsa nije bilo nikakvih povreda.

Amerikanac Pol Denis Prajs (57), radnik američke privatne firme „MPRI“, koja se bavi prižanjem profesionalnih vojnih usluga Oružanim snagama BiH, u ponedjeljak je pronađen mrtav u iznajmljenom stanu u banjalučkom naselju Borik.

Prajsovo beživotno tijelo pronađeno je u ranim jutarnjim časovima u krevetu njegove spavaće sobe, a uzrok smrti za sad nije poznat. Nezvanično saznajemo da na tijelu pokojnog Amerikanca nije bilo tragova nasilja.

Prema nezvaničnim informacijama, njegove radne kolege oko osam časova i 30 minuta pozvale su policiju i prijavile da Prajs nije došao na posao, a nije se javljao ni na telefon, što, kako su istakli, nije uobičajeno za njega. Poslije toga, policija je u prisustvu dežurnog tužioca, patologa i Prajsovih kolega provalila u stan u ulici Nikole Pašića i zatekla ga mrtvog u krevetu.

U Okružnom tužilaštvu Banja Luka nisu željeli da otkrivaju nikakve informacije o ovom događaju. Potvrdili su da je o smrti Pola Denisa Prajsa koji je rođen u Koloradu, obaviještena Ambasada SAD u BiH.

„MPRI“ je prvobitno sarađivao sa Vojskom Federacije BiH, a poslije formiranja Oružanih snaga BiH sklopili su sa njima ugovor o saradnji.

„MPRI“ ima savjetodavnu ulogu u Oružanim snagama BiH. Saradnja s njima traje već duži niz godina i u principu nam daju savjete o unapređenju vojnih snaga. Ugovor s njima traje još godinu dana i vidjećemo da li će poslije toga biti produžen“, rekli su za Press RS iz Oružanih snaga BiH, i dodali da je sjedište „MPRI“ u Sarajevu, a da je u Banja Luci imao jednu kancelariju.

„MPRI“ je formiran 1987. godine u američkoj saveznoj državi Virdžinija i okuplja prvenstveno penzionisana vojna lica, generale, admirale i oficire svih rangova iz američke armije, pretežno iz vojnoobavještajnih službi. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE