• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinije gorivo, a uskoro i prevoz u RS

Cijene naftnih derivata na većini benzinskih pumpi u RS manje su za oko 15 feninga u prosjeku.Najavljeno je i pojeftinjenje prevoza.

 Jeftinije gorivo, a uskoro i prevoz u RS Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja naftaša Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da od jutros na pumpama RS evrodizel košta 1,99 KM po litru, dok su benzini 1,79 KM.

"Razlog za ovo pojeftinjenje je pad cijene sirove nafte koji je prouzrokovao djelimično i pad cijene naftnih derivata na svjetskoj berzi, a koji su dijelom pratile i rafinerijske cijene rafinerija u okruženju odakle mi vršimo snabdijevanje svojih objekata", rekao je Mitrović.

On je dodao da su, prema informacijama kojim raspolaže, na području Semberije već primijenjene nove cijene.

"Očekujem da će i na području cijele Srpske, ako ne danas, onda u toku nedjelje biti primijenjene nove, niže cijene", zaključio je Mitrović.

Cijene prevoza putnika u autobuskom saobraćaju u RS u narednih deset do 15 dana biće snižene za oko deset odsto.

Zaposleni u većini preduzeća koja se bave prevozom putnika u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju objasnili su "Nezavisnim novinama" da će do korekcije cijena doći jer je došlo do značajnog pojeftinjenja nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, kao i zbog toga što su se na smanjenje cijena odlučili prevoznici iz FBiH.

Milivoj Gavrić, član Udruženja autoprevoznika RS i šef Odjeljenja za saobraćaj u dobojskom "Bosnaekspresu", kazao je da su ovom preduzeću već preduzeli mjere kako bi u narednim danima došlo do smanjenja cijena.
"Ako želite ostati konkurentni onda morate da igrate po pravilima tržišta tako da su u našem preduzeću već počeli pregovori o snižavanju cijena", kazao je Gavrić.

On je dodao da će cijene u međugradskom i međunarodnom saobraćaju najvjerovatnije biti snižene za oko 10 odsto, s tim da će doći i do sniženja cijene kada se radi o takozvanom lokalnom saobraćaju.

"Ako prevoznici u FBiH smanje cijene, naročito 'Centrotrans' to vam automatski znači da moraju i svi oni koji se bave autobuskim saobraćajem ako žele opstati u ovom poslu", kazao je Gavrić.

U banjalučkom "Smiljiću" kazali su da su i u ovom preduzeću u toku razgovori o sniženju cijena.
"Ako snize svi moraćemo i mi, to je čista tržišna utakmica", kazali su u "Smiljiću". (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE