• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU zabrinuta zbog stagnacije BiH

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednost EU Havijer Solana rekao je u Marseju da je EU zabrinuta za stagnaciju aktivnosti u BiH.

 EU zabrinuta zbog stagnacije BiH Izvor: MONDO

Solana je rekao da se radi o ispunjavanju obaveza iz procesa evropske integracije i naglasio potrebu da se što prije ubrzano nastavi sa reformskim procesima u tom pravcu.

Solana je u razgovoru sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alakalajem još jednom upozorio na potrebu da se lideri u BiH opredijele da li žele da BiH vode u EU, kako bi se izbjeglo zaostajanje BiH za drugim državama u regionu zapadnog Balkana.

Alkalaj je izrazio nadu da će izvještaj Evropske komisije o napretku BiH, koji će biti objavljen sutra, konstatovati da je postignut napredak u ispunjavanju obaveza iz procesa evropske integracije i da će dati dalji impuls i podsticaj evropskom putu BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Alkalaj i Solana razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, posebno u svjetlu ispunjavanja obaveza koje proizilaze iz procesa približavanja BiH evroatlantskim integracijama. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE