• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki advokati stupili u kontakt sa Tužilaštvom BiH

Američka advokatska kancelarija "Djuj i Lebef", koju je Vlada RS angažovala da u njeno ime preduzima već određene pravne radnje

 Američki advokati stupili u kontakt sa Tužilaštvom BiH Izvor: MONDO

Ova advokatska firma je stupila u kontakt sa Tužilaštvom BiH u vezi sa zahtjevima tog tužilaštva u određenim predmetima i istražnim radnjama, izjavio je ministar pravde RS Džerard Selman.

"Ministarstvo pravde je u prošli utorak obavijestilo Tužilaštvo BiH o preduzimanju ovakvih radnji i advokatska kancelarija je već određenu dokumentaciju predočila Tužilaštvu", rekao je Selman Srni, ne precizirajući o kojoj se dokumentaciji radi.

On je naveo da ova advokatska kacelarija neće Vladu RS zastupati samo u postupcima koji se vode pred nadležnim sudovima i tužilaštvima, već i u postupcima koji će uslijediti u vezi sa donošenjem određenih pravnih akata i zakona koji se tiču državne imovine, "kao i svih onih elemenata koji će imati međunarodne primjese u svojoj realizaciji".

Odgovarajući na pitanje koliko će Vladu RS koštati usluge kancelarije "Djuj i Lebef", Selman je odgovorio da ugovorom nije definisan fiksan iznos i da će on zavisiti od preduzetih pravnih radnji.

U OHR-u Srni je, na pitanje da li su imali kontakte sa američkom advokatskom kancelarijom koju je angažovala Vlada RS, rečeno da OHR generalno ne komentariše sastanke na radnom nivou.

"Sve strane iz Dejtonskog mirovnog sporazuma obavezne su da sarađuju sa visokim predstavnikom i njegovim osobljem. Visoki predstavnik i njegova kancelarija nastaviće da direktno komuniciraju sa svim stranama iz Dejtonskog mirovnog sporazuma", navode u OHR-u.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE