• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR: Kaliniću zabranjen politički angažman

Bivšem predsjedniku SDS-a Draganu Kaliniću nije dopušteno političko angažovanje, potvrdjeno je u utorak iz OHR-a.

 OHR: Kaliniću zabranjen politički angažman Izvor: MONDO

Portparol Kancelarije visokog predstavnika (OHR) Ljiljana Radetić izjavila je u utorak federalnim medijima da se bivšem predsjedniku Srpske demokratske stranke (SDS) Draganu Kaliniću zabranjuje obavljanje svake službene, izborne ili imenovane javne funkcije i kandidovanje na izborima i obavljanje funkcije u političkim strankama.

"Odlukom visokog predstavnika od 30. juna 2004. godine Kaliniću se zabranjuje svaki politički angažman i to će trajati dok se naknadnom odlukom odluči drugačije", rekla je Radetić.

Dragan Kalinić je u sinoćnjem pismu upućenom banjalučkoj Alternativnoj televiziji naveo da nikada nije imao veću želju, snagu i sposobnost da počne da živi svoj šesti politički život i vrati se na stranačku poziciju "s koje sam neopravdano i nezasluženo smijenjen".

Naveo je, takođe, da o tome, kao i o političkoj sudbini svih drugih visokih stranačkih funkcionera, odlučivaće, kada dođe vrijeme, isključivo organi SDS-a.

Kalinić je potvrdio i da se nedavno sastao s Draganom Čavićem u Banjaluci da bi podijelili zabrinutost zbog stanja u stranci koju su, svako u svoje vrijeme, manje ili više uspješno vodili.

Kalinić smatra da od sadašnjeg predsjednika stranke Mladena Bosića i "interesne grupe" oko njega treba tražiti da odmah i bezuslovno podnesu ostavke zbog katastrofalnog stanja i "ubitačnog poraza" koji je SDS doživio na posljednjim izborima, a koji je "poljuljao same temelje stranke".

"Ta interesna grupa koju predvodi Mladen Bosić posljednjih dana žuri sa sazivanjem sjednica Predsjedništva, Glavnog odbora i Skupštine SDS-a, sa ciljem da se po cijenu totalnog urušavanja stranke održe na sadašnjim pozicijama", naveo je Kalinić u pismu koje je poslao Alternativnoj televiziji.

On je ocijenio da sve to rade svjesni činjenice da "nije daleko dan kada će međunarodni faktor odlučiti da smijenjenim zvaničnicima stranke vrati njihovo neopravdano i nezasluženo ukinuta ljudska prava, uključujući i pravo na političko djelovanje".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE