• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deset uhapšenih zbog Gašija

Policija FBiH uhapsila je deset osoba zbog sumnje da su vršili uticaj na svjedoke u slučaju suđenja Muhamedu Ali Gašiju i ostalima.

 Deset uhapšenih zbog Gašija Izvor: MONDO

Pripadnici Uprave policije Federacije BiH priveli su deset osoba zbog uticaja na svjedoke u postupku protiv Muhameda Alija Gašija i ostalih, te planiranja ugrožavanja bezbjednosti porodice inspektora Federalne uprave policije (FUP).

Tri osobe su puštene odmah nakon davanja izjave u policiji, a FUP je podnio krivične prijave protiv ukupno deset osumnjičenih, uključujući Muhameda Alija Gašija, Mirsu Krasnića i Edina Hota, koji su odranije u pritvoru. Policija je u ponedjeljak uveče pretresla i nekoliko ćelija u KPZ Sarajevo.

Osim troje privedenih koji su pušteni, u akciji su uhapšeni i: Senad Šahinpašić Šaja, Sinan Ljuca, Bisera Kasumić, supruga Amira Kasumića, optuženog u predmetu "Gaši i ostali", te Tahir Gađeri zvani Tomi, Nebojša Balić, Ajro Bašić i Suada Malagić. Svi osim Šahinpašića su osumnjičeni da su se zajedno s Gašijem, Krasnićem i Hotom udružili radi uticaja na svjedoke.

Prema nezvaničnim informacijama među tri osobe koje su puštene nakon saslušanja u policiji bila je i Almira Gaši, supruga Muhameda Alija Gašija.

Policija je prilikom pretresa prostorija KPZ Sarajevo pronašla i oduzela šest mobilnih telefona, dok je u stanovima od uhapšenih oduzet veći broj mobilnih telefona, telefonskih kartica, određena količina novca i drugi predmeti interesantni za istragu.

Akcija su, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, proveli pripadnici Federalne uprave policije u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo i MUP-om Bosansko-podrinjskog kantona.

U toku su dalje kriminalističko-operativne radnje na ovom predmetu.

Advokat Daut Bibić, branilac Senada Šahinpašića, potvrdio je juče da je njegov branjenik saslušan u prisustvu tužioca, ali nije želio saopštiti nikakve informacije o ovom slučaju.

Šahinpašića su mediji ranije dovodili u vezu s nelegalnim nabavkama oružja i švercom, a često je pominjan kao osoba bliska radikalnoj struji SDA. Njegov sin Nedim Šahinpašić je prilikom nedavnog hapšenja Nasera Orića takođe bio priveden u policiju, ali je odmah pušten.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Šahinpašić je navodno u dogovoru s Muhamedom Alijem Gašijem planirao da ugrozi život porodice inspektora FUP-a Edina Vranja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE