• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brankovića "častili" pogrdnim imenima

Nepoznata osoba postavila je neprimjeren i uvredljiv sadržaj uz ime federalnog premijera Nedžada Brankovića

 Brankovića "častili" pogrdnim imenima Izvor: MONDO


Nepoznata osoba "upala" je u utorak na službenu internet stranicu Ministarstva zdravlja FBiH, te postavila neprimjeren i uvredljiv sadržaj uz ime federalnog premijera Nedžada Brankovića.

"Pregovori između Sindikata i Ministarstva zdravstva FBiH počeli su u petak, a nastavljaju se danas. Na današnjim pregovorima učestvovaće i federalni premijer Nedžad Branković Peder", piše u vijesti o početku pregovora.

Iz Ministarstva zdravstva FBiH, nakon što je uočeno da je na stranicu neovlašteno ušla nepoznata osoba, saopšteno je da je internet stranica nakon upada "hakera" vrlo brzo deaktivirana.

"Ova interent stranica već duže vrijeme je neaktivna i niko je iz ministarstva ne koristi, jer je izrada nove u toku. O ovom slučaju obavijestili smo MUP FBiH i Kantona Sarajevo i zatražili da hitno poduzmu sve mjere kako bi ovaj slučaj bio rasvijetljen", navedeno je u sapštenju iz ministarstva.

Ovo nije prvi put da zaposleni u Institucijama FBiH imaju problem sa zvaničnim internet stranicama. "Najpoznatiji" primjer datira od prije godinu, kada su pored imena ministara na sajtu Vlade FBiH osvanule slike holivudskog glumca Džordža Klunija.

Iz Vlade su tada naveli kako nije bilo riječi o upadu "hakera" na njihovu zvaničnu internet stranicu, "nego je stranica bila u izradi pa su zbog probe postavljali slike glumca".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE