• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici o izgradnji autoputa Gradiška-Banjaluka

U Banjaluci je nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske razmatranjem Prijedloga zakona o porezu na nepokretnosti.

 Poslanici o izgradnji autoputa Gradiška-Banjaluka Izvor: MONDO

Na sjednici će biti razmatrana Informacija o izgradnji autoputa Gradiška-Banjaluka, te Izvještaj skupštinskog Odbora za reviziju o razmatranju izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji finansijskih izvještaja Javnog preduzeća "Putevi RS" za period od 1. januara do 31. decembra 2006. godine.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj skupštinskog Odbora za reviziju o razmatranju Izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji finansijskih izvještaja Službe predsjednika Republike Srpske za period od 1. januara do 31. decembra 2007. godine.

Parlament Srpske razmatraće prijedloge zakona o ekonomsko-socijalnom savjetu, o štrajku, o prevozu u drumskom saobraćaju RS, o elektronskom dokumentu, kao i Nacrt zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Na sjednici će biti razmotreni i prijedlozi zakona o igrama na sreću, o zaštiti i dobrobiti životinja, o izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS i o izmjenama i dopunama Zakona o protivgradnoj zaštiti.

Narodna skupština razmatraće i nacrte zakona o računovodstvu i reviziji, o zdravstvenoj zaštiti, o nasljeđivanju, o poštanskim uslugama, o hemikalijama, o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima RS, te o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida.

Predviđeno je da poslanici razmatraju Izvještaj o realizaciji Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u RS za period 2006-2010. godina, Prijedlog strategije razvoja sporta u RS u periodu od 2008. do 2012. godine, Izvještaj Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća o radu za prvo polugodište ove godine, te Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2007. godinu.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Izvještaj skupštinskog Zakonodavnog odbora o Prijedlogu autentičnog tumačenja člana 4, stav 1, Zakona o finansiranju političkih stranaka iz budžeta Republike, opštine i grada, Prijedlog autentičnog tumačenja članova 15 i 16 Izbornog zakona RS, te Prijedlog autentičnog tumačenja člana 55. Zakona o Radio-televiziji RS.

Na sjednici će biti razmatran i Izvještaj skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odbora za zaštitu životne sredine o održanom javnom saslušanju o temi "Stanje nacionalnih parkova u Republici Srpskoj".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE