• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS locira Milovanovića

Vasić: Policija utvrđuje lokaciju i planira hapšenje!

 MUP RS locira Milovanovića  Izvor: MONDO

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić potvrdio je da pripadnici MUP-a RS i Specijalno tužilaštvo RS i dalje rade na lociranju Željka Milovanovića, koji je osumnjičen za ubistvo novinara i suvlasnika nedjeljnika "Nacional" Ive Pukanića i direktora marketinga Nike Franjića.

"Pokušavamo da utvrdimo lokaciju na kojoj bi se Milovanović mogao nalaziti kako bismo isplanirali akciju njegovog hapšenje", kaže Vasić.

Policija RS intenzivno traga za Milovanovićem (43) od 31. oktobra kada je izbjegao hapšenje Doboju gdje mu boravi porodica.

Milovanović je od ranije poznat kao izvršilac složenih krivičnih djela na području bivše Jugoslavije i isikusni je bjegunac pred pravdom koji je 2004. godine skokom kroz prozor pobjegao iz beogradske Palate pravde gdje mu se sudilo , a godinu kasnije i iz zatvora "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Rođen je u Hrvatskoj i ima državljanstvo Hrvatske i BiH, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, a povezuju ga i sa kriminalnom organizacijom "zemunski klan".

Pukanić i Franjić ubijeni su 23. oktobra u centru Zagreba, a prema posljednjim informacijama ubistvo Pukanića naručila je njemu bliska osoba iz Zagreba.

U međuvremenu na dvodnevnom sastanku radne grupe za borbu protiv terorizma zemalja zapadnog Balkana u Banjaluci usvajen je memorandum koji predviđa brži i efikasniji protok informacija i uspješniju borbu protiv terorizma.

"Memorandum će kasnije potpisati šefovi policija zapadnog Balkana" , precizirao je za Srnu načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić.

Sastanku su prisustvali predstavnici policije Republike Srpske, Federacije BiH, Francuske, Austrije, Češke Republike, Slovenija, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, te predstavnici EUROPOL-a i SEKI centra, koji su razgovarali o borbi protiv terorizma, bezbjednosti u regionu i uspostavljanju bolje međunarodne saradnje u ovoj oblasti.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE