• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubici bebe 11 godina i četiri mjeseca zatvora

Majka je policiji priznala da je pod prijetnjom smrću lagala i da je Ajla bila žrtva višemjesečnog zlostavljanja

 Ubici bebe 11 godina i četiri mjeseca zatvora Izvor: MONDO

Nedim Ahmetović zvani Hasib (23) iz Teočaka u srijedu je u Kantonalnom sudu Tuzla osuđen na 11 godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubistva jednogodišnje pastorke Ajle Duraković, pišu "Nezavisne".

On ju je brutalno pretukao 1. februara, a djevojčica je, poslije višednevne kome, podlegla u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Tuzla.

Izrečena zatvorska kazna je i presuda za premlaćivanje bebe 20. januara ove godine, kada ju je rukama i nogama udarao po tijelu, nanijevši joj višestruke ozljede, te ranjavanje nevjenčane supruge Jasne Duraković (17), koju je nožem, s oštricom dugom osam centimetara, pogodio u lijevu nogu.

Majka djevojčice je bila prisiljena da brani Ahmetovića, koji je isprva tvrdio da je beba pala s kreveta.

Međutim, nakon što je podlegla, majka je policiji priznala da je pod prijetnjom smrću lagala i da je Ajla bila žrtva višemjesečnog zlostavljanja.

Ahmetović je tokom postupka negirao zločin i njegova odbrana se bazirala na tome da svu odgovornost za smrt prebaci na nevjenčanu suprugu Jasnu.

On je tvrdio da je Jasna bila ta koja je dijete tukla. Svjedoci, uglavnom komšije i Ahmetovićeva porodica, u istrazi i na suđenju su mijenjali iskaze o zlostavljanju bebe.

Iako je na završnoj riječi Ahmetović rekao: "Kaznite me, ali je nisam ubio", on je u pismu Jasni, koje je poslao iz pritvora u KPZ Tuzla, priznao monstruozan zločin.

Od Jasne je tražio oprost i napisao joj da se kaje.

U pismu je naveo da je "Ajlu volio, ali da mu je išla na živce i da je nije mogao slušati kad plače".

Durakovićeva je tokom svjedočenja izjavila da bi Nedim dijete udarao nogama i rukama, grizao po grudima kad god bi plakala, ali da je nije smjela braniti jer joj je prijetio da će je onda jače udarati.

Ubica je Jasni napisao da je voli, da očekuje da mu bude vjerna i da ga čeka dok izađe iz zatvora, a da onda želi da mu rodi bebu.

S obzirom na to da je maksimalna propisana kazna za takav zločin 15 godina, kantonalna tužiteljica Dijana Milić najavila je da će se žaliti na izrečenu presudu. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE