• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blagojeviću sedam godina zatvora

Mladen Blagojević osuđen je na sedam godina zatvora za zločin protiv čovječnosti. Ostali optuženi oslobođeni svih tačaka optužnice.

 Blagojeviću sedam godina zatvora Izvor: MONDO

Mladen Blagojević danas je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za zločin protiv čovječnosti i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, dok su ostali optuženi u ovom slučaju Zdravko Božić, Zoran Živanović i Željko Zarić oslobođeni svih tačaka optužnice koja ih je teretila za zločine na području Srebrenice.

Prema presudi, Blagojević je kriv što je kao dio sistematskog napada vojske i policije RS, usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području zaštićene zone UN - enklava Srebrenica od 11. do 18. jula 1995. godine, znajući za takav napad, kao pripadnik voda Vojne policije Bratunačke lake pješadijske brigade, vršio progon civilnog bošnjačkog stanovništva na političkoj, nacionalnoj, etničkoj, kulturnoj i vjerskoj osnovi, sa namjerom nanošenja ozbiljnih fizičkih povreda.

Optuženom Blagojeviću u izrečenu kaznu uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru počev od 17. novembra 2006. godine, saopšteno je iz Suda BiH.

Božić, Živanović i Zarić oslobođeni su svih tačaka optužnice koja ih je teretila za krivično djelo zločin protiv čovječnosti.

S tim u vezi Sud BiH je donio rješenje o ukidanju pritvora pa su oni pušteni na slobodu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE