• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanović odveslao niz Bosnu?

Osumnjičeni za ubistvo Ive Pukanića na kući je imao uređaj koji omogućava da primijeti svaki prilazak kući i na Bosni spreman čamac, tvrdi Vasić.

 Milovanović odveslao niz Bosnu? Izvor: MONDO

Željko Milovanović, osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića 23. oktobra u Zagrebu, imao je razrađen plan za bijeg iz kuće svog djeda u dobojskom naselju Majevac i najvjerovatnije je pobjegao čamcem niz rijeku Bosnu.

"Na kući je imao uređaj koji mu omogućava da primijeti svaki prilazak kući, a na rijeci Bosni, koja protiče u blizini mjesta gdje je boravio, imao je spreman čamac", rekao je banjalučkim medijima načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić.

Vasić je potvrdio da pripadnici MUP-a RS i Specijalno tužilaštvo RS i dalje rade na lociranju Milovanovića.

"Pokušavamo da utvrdimo lokaciju na kojoj bi se Milovanović mogao nalaziti kako bismo isplanirali akciju njegovog hapšenje", kaže Vasić.

Policija RS intenzivno traga za Milovanovićem (43) od 31. oktobra kada je izbjegao hapšenje.

Milovanović je od ranije poznat kao izvršilac složenih krivičnih djela na području bivše Jugoslavije i isikusni je bjegunac pred pravdom koji je 2004. godine skokom kroz prozor pobjegao iz beogradske Palate pravde gdje mu se sudilo , a godinu kasnije i iz zatvora "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Rođen je u Hrvatskoj i ima državljanstvo Hrvatske i BiH, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, a povezuju ga i sa kriminalnom organizacijom "zemunski klan".

Prema pisanju hrvatskih medija Milovanoviću je dojava o hapšenju došla iz Zagreba. Prema informacijama bliskim istrazi, prenose mediji u Hrvatskoj, za akciju Policije RS znao je samo uski krug pouzdanih policijskih operativaca, a informacije sa predstavnicima Hrvatske policije razmijenjene su na tajnom, zajedničkom sastanku u Banjaluci.

Neko je iz Zagreba, odmah po završetku tog sastanka u Banjaluci, dojavio Milovanoviću detalje dogovorene operacije hapšenja.

Robert Matanić, jedan od osumnjičenih za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića, u svom iskazu policiji naveo je da je od Željka Milovanovića saznao kako je ubistvo Ive Pukanića naručio neko od njemu bliskih ljudi iz Zagreba, ali preko određenog čovjeka u Beogradu.

Matanić je u svom iskazu rekao i kako mu Milovanović nije pominjao imena naručioca.

Zajedno traže potencijalnog ubicu

Direktor Policije Republike Srpske Uroš Pena i direktor Hrvatske policije Vladimir Faber u četvrtak su u Banjaluke dogovorili nastavak saradnje u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva Pukanića i Franjića.

Pena je rekao da su razgovarali i o uspostavljanju oficira za vezu, koji bi omogućio blagovremene informacije između Hrvatske policije i agencija za bezbjednost u RS i Federaciji BiH.

Direktor Hrvatske policije Vladimir Faber rekao je da pretpostavljaju da se Boris Gudurić, jedan od osumnjičenih za ubistvo, nalazi u Srbiji, ali da nema dokaza za to.

"Dogovorili smo da se svaka dva mjeseca održavaju sastanci predstavnika policija, kojima će prisustvovati i direktor. Potrebno je rješavati sve sporne situacije da bi bio razriješen ne samo "slučaj Pukanić" nego i trajno riješena druga ubistva", naglasio Vladimir Faber.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE