• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova saznanja u slučaju "Vukelić"

Centar javne bezbjednosti (CJB) u okviru istrage o ubistvu Milana Vukelića podnio je izvještaj protiv P. B. iz Banjaluke.

 Nova saznanja u slučaju "Vukelić" Izvor: MONDO

P. B.  je osumnjičen da je u julu prošle godine prijetio Vukeliću, potvrdio je  za "Glas Srpske" načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka Darko Ćulum i rekao da se P. B. tereti za ugrožavanje bezbjednosti.

"Policija će veoma brzo otkriti ko je zapalio Vukelićev "ford fokus" 6. maja 2007. godine, kao i osobe koje su bacile "molotovljev koktel" u kuću njegove majke Vide Vukelić u banjolučkom naselju Srpske toplice", rekao je Ćulum i dodao da su na tragu otkrivanja osobe koja je Vukeliću prijetila 16. juna 2007. godine.

"Veoma brzo ćemo tužilaštvu podnijeti izvještaj protiv više osoba koje su osumnjičene da su prijetile Vukeliću i zapalile njegovo vozilo i bacile "molotovljev koktel" na kuću njegove majke", naglasio je Ćulum.

On je istakao da se nastavlja intenzivna istraga ubistva Milana Vukelića, da bi se otkrilo ko je postavio i aktivirao eksploziv ispod njegovog automobila.

"Istraga je veoma opširna i do sada je urađeno mnogo. Saslušano je više osoba", rekao je Ćulum.

Prema njegovim riječima, analizom dokaza i eksplozivne naprave koja je podmetnuta pod Vukelićev automobil utvrđeno je da je riječ o primjesi plastičnog i TNT eksploziva. Eksplozivna naprava je najvjerovatnije aktivirana daljinskim uređajem.

Od dana ubistva Vukelića, rekli su u policiji, do danas je saslušano više od 130 osoba, obavljeno 15 pretresa u kojima su pronađeni određeni dokazi koji će dovesti ubicu pred lice pravde. Šest osoba provjeravano je na poligrafu (detektor laži).

Milan Vukelić ubijen je 6. novembra 2007. godine u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem ispod njegovog automobila "ford fokus" u banjolučkom naselju Starčevica. Tada su sa Vukelićem bili u automobilu dvoje Banjolučana, Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48), koji su teško povrijeđeni. Milanu Vukeliću prije nego što je ubijen više puta je prijećeno.

Za istragu "slučaja Vukelić" u Centru javne bezbjednosti je formiran tim u saradnji sa Okružnim tužilaštvom. Stručnjaci američkog FBI u istragu ubistva Vukelića uključeni su početkom ove godine, kada je dogovoreno da se u njihovim laboratorijama obave vještačenja dokaza.

(MONDO, na slici - pokojni Milan Vukelić)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE