• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik potvrdio učešće u Prudu

Milorad Dodik potvrdio je da će učestvovati na sastanku lidera gdje će jedna od tema biti i popis stanovništva u BiH.

 Dodik potvrdio učešće u Prudu Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik potvrdio je Srni da će u subotu učestvovati na sastanku sa liderima SDA Sulejmanom Tihićem i HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Prudu, opština Odžak, gdje će biti riječi o popisu stanovništva, evropskim perspektivama BiH i problemima na tom putu.

Iz SDA je saopšteno da će Dodik, Tihić i Čović sutra u Prudu razgovarati u okviru priprema za sljedeći sastanak lidera političkih stranaka parlamentarne većine.

SDA je najavila da će na sastanku biti riječi o aktuelnim političkim pitanjima u BiH, te o nastavku provođenja aktivnosti radi približavanja BiH evroatlantskim integracijama.

U HDZ-u BiH Srni je potvrđeno da će Čović prisustvovati sastanku na kome, bi prema njihovim najavama, trebalo da bude riječi o narednom sastanku lidera političkih stranaka u BiH, čiji će domaćin biti predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, kao i o sastanku Savjeta za provođenje mira u Briselu 19. i 20. novembra.

Početak sastanka zakazan je za sutra u 12.00 časova u zgradi Agencije za upravljanje vodama sliva rijeke Save u Prudu.

Lideri šest vodećih političkih stranaka na posljednjem sastanku u Sarajevu 23. avgusta nisu postigli konsenzus o ključnim političkim pitanjima u vezi sa budućnošću BiH - popisu stanovništva, načinu rješavanja pitanja državne imovine i pravnog statusa distrikta Brčko, kao ni o načinu šta bi trebalo da bude sadržaj ustavne reforme, da li novi ustav ili amandmani.

Implementacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU i Evropsko partnerstvo - jedina je tačka oko koje su učesnici sastanka postigli značajan stepen saglasnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE