• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žandarmerija traga za Mladićem u Valjevu

Potraga u Valjevu za Ratkom Mladićem i njegovim jatacima po nalogu Tužilaštva!

 Žandarmerija traga za Mladićem u Valjevu Izvor: MONDO

Prema navodima izvora Bete, pripadnici Žandarmerije naoružani automtskim puškama koji su jutros oko 10 sati zaposjeli fabriku prozora i upravnu zgradu kompanije "Vujić-Valjevo" u prigradskom Novom naselju, traže Mladića.

Žandarmerija je blokirala i pretresla porodične kuće braće Vidoja i Vladislava Vujića u blizini fabrike PVC stolarije.

Pretraga koju je Žandarmerija obavlja u fabrici, dio je sveobuhvatne akcije koju je najavio Akcioni tim za lociranje i hapšenje preostale dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića, potvrđeno je Tanjugu u Akcionom timu.

Riječ je, kako se navodi, o jednoj u nizu akcija koje će biti preduzete radi lociranja i hapšenja haških optuženika, ali i njihovih pomagača.

Predsjednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je pre nekoliko dana da je u toku "primjena velikog i sveobuhvatnog plana koji Srbija primjenjuje na hapšenju preostale dvojice haških optuženika - Ratka Mladića i Gorana Hadžića".

Prema njegovim riječima, o tome će Srbija obavijestiti glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca koji u Beograd dolazi 17. i 18. novembra.

Žandarmi, koji su došli u nekoliko službenih džipova, novinarskim ekipama ne dozvoljavaju ulazak u fabrički krug, ali njihov je dolazak snimljen vjerovatno kamerom mobilnog telefona i postavljen na gradski portal.

Na snimku postavljenom na gradski portal vidi se i vlasnik kompanije Vidoje Vujić, kako u grupi, pretpostavlja se saradnika, izlazi iz upravne zgrade.

Žandarmerija je blokirala i porodične kuće braće Vidoja i Vladislava Vujića u blizini fabrike PVC stolarije u Novom naselju.

Potraga za Ratkom Mladićem u valjevskom kraju nije prva, tim pre što je do prije nekoliko godina on boravio na tom području.

Raniji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović u više navrata je izjavljivao da je Ratko Mladić "u Valjevu poslednji put boravio u junu 2001. godine", kada su ga "svi koje je to interesovalo" mogli vidjeti na jednoj svadbi u porti crkve Pokrova presvjete Bogorodice, a potom i na svečanom ručku u "Grand hotelu".

Bivši komandant VRS tada je došao na svadbu kćerke jednog od svojih bliskih saradnika iz Zvorničke brigade VRS uprkos molbi svog ratnog druga "da ne rizikuje".

Prema nezvaničnim izvorima, Mladić se u junu 2001. pojavio i u Beogradu, na Sajmu građevinarstva, gdje je posjetio i štand preduzeća "Vujić-Valjevo".

Mladić je optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine, zbog svoje uloge u ratu u BiH. U bjekstvu je od 1995, kada je Tužilaštvo Haškog tribunala objavilo optužnicu protiv njega.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE