• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živković: BiH napustilo 120 hiljada ljudi

Živković je rekao da je iz BiH otišlo više od 120 000, uglavnom mladih ljudi.

 Živković: BiH napustilo 120 hiljada ljudi Izvor: MONDO

Predsjedavajući Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj BiH Milorad Živković rekao je danas da je iz BiH od 1996. do 2006. godine otišlo više od 120 000, uglavnom mladih ljudi, što je poražavajući podatak.

Živković je na okruglom stolu o temi "Demografski i socijalni aspekti migracije u BiH", održanom u Banji Vrućici, rekao da se u BiH nastavlja negativan trend velike migracije stanovništva i da će biti nastavljen i u budućnosti.

On je napomenuo da danas najčešće migriraju mladi i to iz sela u grad.

"Tu se teško snalaze i grad im služi samo kao prolazna stanica za odlazak dalje. Zato imamo stanje da na selu nema ko da radi, a u gradu nema šta da se radi i dolazi do vanjske migracije", objasnio je Živković.

Na današnjem okruglom stolu zaključeno je da treba na nivou BiH donijeti integralnu politiku koja bi trebalo da bitno riješi ovaj problem.

Zaključeno je i da svaki entitet, sredina i lokalna zajednica treba da donesu programe koji će mlade zadržati u tim sredinama.

Živković je ocijenio da su ovakvi skupovi potrebni i korisni i najavio dalje aktivnosti Parlamentarne grupe u vezi sa ovim pitanjem.

Osim Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj u BiH, učesnici okruglog stola bili su i stručnjaci sociološke struke, predstavnici nevladinih organizacija i mladih.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE