• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vehabije su prijetnja i bošnjacima

"Vehabizam je uzeo žestokog maha u BiH i nije mi jasno kako to sami Bošnjaci ne prepoznaju i zašto se ne obračunaju s tim", kaže Slavko Jovičić

 Vehabije su prijetnja i bošnjacima Izvor: MONDO

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Slavko Jovičić rekao je da je vehabizam uzeo žestokog maha u BiH i da bi s njim trebalo da se obračunaju upravo Bošnjaci kojima nanosi najviše štete.

"Vehabizam je uzeo žestokog maha u BiH i nije mi jasno kako to sami Bošnjaci ne prepoznaju i zašto se ne obračunaju s tim, kada je svakome jasno da upravo Bošnjaci imaju štete od njihovih aktivnosti ili će ubuduće imati još više", rekao je Jovičić, koji je i član Zajedničke obavještajno-bezbjednosne komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

Govoreći o opasnost koja prijeti BiH od širenja i jačanja vehabijskog pokreta, Jovičić je istakao da je rat na ovim prostorima ostavio stravične posljedice koje će se decenijama liječiti.

"Sasvim je jasno da su u BiH u toku rata dolazili najveći zločinci i teroristi iz arapskih zemalja u kojima je terorizam sinonim za dolazak na vlast i za uspostavljanje radikalnog islama u najvišim institucijama države. Upravo takvi instruktori zla i najveće pošasti današnjice dolazili su u stampedima u BiH da se bore za stvaranje islamske države u srcu Evrope", naveo je Jovičić u intervjuu za "Fokus".

Odgovarajući na pitanje može li se povući paralela između RS i FBiH po pitanju bezbjednosti, on je rekao da se ne može tako pojednostavljeno gledati na bezbjednost građana, jer čak ni države nije moguće zasebno posmatrati u bezbjednosnom sektoru.

"U ovakvim slučajevima riječ je o lancu dobro povezanih zločinačkih organizacija, odnosno njihovih pojedinaca. Sve do sada poznate terorističke aktivnosti pokazuju da se radilo o akcijama u kojima je učestvovala brojna zločinačka mašinerija, i to dobro organizovana", rekao je Jovičić.

On je naglasio da danas nema zemlje u svijetu u kojoj građani mogu da kažu da su bezbjedni.

"Pogotovo to ne mogu da kažu građani na Balkanu koji je uvijek bio trusno i tektonski pogodno tlo za svaku vrstu ljudske destrukcije, pa onda samim tim i podložno područje za sve oblike organizovanog kriminala, s posebnim akcentom na terorizam, dilanje droge, trgovinu bijelim robljem i mnoge druge vrste zločinačkih aktivnosti", rekao je Jovičić.

Na pitanje da li je zadovoljan saradnjom bezbjednosnih službi na nivou BiH, Jovičić je odgovorio da BiH ima usvojenu bezbjednosnu politiku, ali da njega više interesuju efikasnost i reakcije bezbjednosnih službi na mnogobrojne izazove, odnosno šta konkretno bezbjednosne agencije rade da onemoguće djelovanje "banditskih i zločinačkih organizacija".

"Naravno da i ja govorim uopšteno, mada raspolažem informacijama o postojanju grupa i pojedinaca koji su pripadali mudžahedinskim formacijama ili su čak bili pripadnici Al Kaide i koji su se sad primirili ili, kako mi to kažemo, u fazi su žspavačaž, što je glupost. Upravo oni nikad ne spavaju. Oni su mnogo budniji od naših bezbjednosnih službi i agencija", tvrdi Jovičić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE