• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Elez: Predaću se za dva mjeseca!

Elez teško optužuje policijske zvaničnike u RS i FBiH da su mu "napakovali" više ubistava u Istočnom Sarajevu

 Darko Elez: Predaću se za dva mjeseca! Izvor: MONDO

Darko Elez (28) iz Istočnog Sarajeva, osumnjičen za nekoliko likvidacija i pljačku 2,2 miliona evra iz kombija Privrede banke Sarajevo, u ekskluzivnom razgovoru za Press RS tvrdi da će se za dva mjeseca predati vlastima u BiH, ali da će odmah nakon toga biti pušten na slobodu jer nije kriv za djela za koja se tereti!

Elez teško optužuje policijske zvaničnike u RS i FBiH da su mu "napakovali" više ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i postavljanje ekspozivnih naprava, s čime, kako tvrdi, nema nikakve veze. Jedan od najtraženijih bjegunaca u BiH tvrdi da je posebno ogorčen ponašanjem načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Mandića.

“Kunem se da ću se predati, možda čak i za mjesec dana. Hoću sve lično da ih pogledam u oči i da im sve kažem u lice. Kada se svi uvjere da sam nevin, tražiću izvinjenje od policije i tužilaštva, i moraće da mi se izvine. Pa, i Okružni su u Šapcu me je u petak oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Đorđa Ždrala! Zato bi policiji bilo bolje da radi svoj posao profesionalno, a ne da laju ko psi”, kaže za Press RS Darko Elez.

Pressu RS je u Okružnom sudu u Šapcu potvrđeno da je Darko Elez zajedno sa još trojicom od ukupno 11 optuženih za pokušaj ubistva Đorđa Ždrala, oslobođen svih optužbi. Napad na Ždrala desio se ispred kafića "Sport" u Istočnom Sarajevu, 6. oktobra 2006. godine. Predmetni sudija OS u Šapcu Ivan Lazarević nam je kazao da sud nije našao dovoljno dokaza da je Elez naručio ubistvo Ždrala.

Darko Elez, koji se redakciji Pressa RS javio sa zaštićenog telefonskog broja, rekavši da se "upravo vratio iz Roterdama" i da u Srbiji nije bio "već neko vrijeme". Elez tvrdi da je ceo slučaj sa njegovim navodnim učešćem u tom slučaju "napakovao" načelnik CJB Istočno Sarajevo Zoran Mandić.

“Mandić je vršio žestok pritisak na sud kako bi me osudio. Slao je razne dopise u kojima je tvrdio da su moji ljudi ubili neke svjedoke u tom slučaju. U tim dopisima tvrdio je da je u Istočnom Sarajevu ubijen Slaviša Bilinac zvani Bili, a po medijima to svugde demantuje. Policija, ustvari tvrdi da je Bili još živ, ali kada meni treba da naštete, onda govore da sam ga ja ubio, a ne Đoka Ždrale”, ističe Elez.

On tvrdi da je tokom sudskog postupka, Zoran Mandić čak pozivao sud govoreći kako će da pošalje nekoliko inspektora da svedoče protiv Eleza i ostalih. Međutim, kako Elez tvrdi, to se nije dogodilo zato što je sud od Mandića unapred tražio imena inspektora-svjedoka, pa se od svega odustalo.

“Policija mi pakuje sve živo, od raznih eksplozija, planiranja atentata, pa do ubistva Zorana Goluba Čarlame. Ja s tim nemam nikakve veze, što je potvrdio i sud u Šapcu! Pitam se dokle će me optuživati? Jadna je takva policija i ja im poručujem da sva krivična djela, koja ne mogu da riješe u zadnjih, ali i narednih deset godina, slobodno stave meni na teret”, kaže Elez.

Kada je u pitanju optužnica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za pljačku 2,2 miliona evra iz kombija Privredne banke Sarajevo, 2006. godine, zbog koje je za Elezom raspisana Interpolova potjernica, a zbog čega se već sudi Anđelku Veljančiću i dvojici "NN lica", on kaže da je sve dokaze u tome predmetu poturila federalna policija.

“Mene su optužili na osnovu otiska prsta koje je poturila policija FBiH. Oni nisu imali cijeli trag već su poturili pola otiska. Mene tu nigdje nema, a vidjećete da će i Veljančić biti oslobođen. U vrijeme pljačke on je bio u zatvoru, ali je bi na dopustu. U zatvoru je ostavio odjeću, između ostalih i duks, koji je policija podmetnula na licu mjesta kao ključni dokaz da je on umiješan u pljačku. Naravno da je taj duks imao Anđelkov DNK trag, ali je očito da je sve podmetnuto”, zaključuje Darko Elez.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Zoran Mandić juče nije želio da komentariše optužbe koje je na njegov račun izneo Darko Elez.

“Ne pada mi na pamet, niti mogu sebi da dozvolim da ulazim u bilo kakve rasprave sa ljudima koji su optuženi za najteža kriminalna djela i uz to se još nalaze u bjekstvu. Ne želim polemiku sa takvim ljudima, a vi radite svoj posao”, kratko je rekao Mandić. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE