• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor "Puteva RS": Neću podnijeti ostavku!

Direktor "Puteva RS" Mladen Lazendić ne želi da napusti fotelju iako je NSRS prihvatila izvještaj Boška Čeke.

 Direktor "Puteva RS": Neću podnijeti ostavku! Izvor: MONDO

Direktor "Puteva Republike Srpske" Mladen Lazendić izjavio je da neće podnijeti ostavku zbog usvajanja negativnog revizorskog izvještaja o poslovanju ovog preduzeća, jer nije bio na čelu "Puteva RS" u periodu koji taj izvještaj obuhvata.

Narodna skupština RS prihvatila je u utorak izvještaj skupštinskog Odbora za reviziju o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji finansijskih izvještaja JP "Putevi RS" za period od 1. januara do 31. decembra 2006. godine.

"Ne vidim razlog zašto bih podnio ostavku, jer bih priznao da sam kriv za sve ono što se dešavalo od 2002. godine kada nisam bio na toj dužnosti", rekao je Lazendić novinarima u pauzi sjednice parlamenta RS.

On je dodao da je investitor u trenutku potpisivanja ugovora za dionicu autoputa Klašnice - Mahovljani, bilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a ne "Putevi RS".

Lazendić je rekao da "Putevi RS" nisu mogli prihvatiti primjedbe Glavne službe za reviziju, jer bi time postupili suprotno Zakonu o javnim putevima.

Glavni revizor Službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske (RS) Boško Čeko najavio je da će na zasjedanju Narodne skupštine RS ponuditi ostavku na ovu funkciju,  ako ne prodjeizvještaj.

Pred poslanicima Narodne skupštine RS danas će se naći i izvještaj skupštinskog Odbora za reviziju o razmatranju izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji finansijskih izvještaja Službe predsjednika RS od 1. januara do 31. decembra 2007. godine.

Na sjednici će biti razmatrana Informacija o izgradnji autoputa Gradiška - Banjaluka, te Izvještaj skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odbora za zaštitu životnesredine o održanom javnom saslušanju o temi "Stanje nacionalnih parkova u Republici Srpskoj".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE