• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšene zbog dobojskog masakra

Dobojska policija i Tužilaštvo ponovo uhapsili Jelu Janjić i Nadu Sojić zbog brutalnog ubistva Boška Živkovića.

 Uhapšene zbog dobojskog masakra Izvor: MONDO

Jela Janjić (75) i njena kćerka Nada Sojić (42) iz Osječanskih Čivčija kod Doboja u utorak su ponovo uhapšene zbog sumnje da su ubile Boška Živkovića iz Kožuha, čije su dijelove tijela mještani pronašli 8. novembra pedesetak metara od njegove kuće na Jerotića brdu.

Mediji u BiH prenose da je policija utvrdila da je krajem septembra ispred porodične kuće, vlasništvo sedamdestpetogodišnje Jele Janjić, došlo do verbalnog sukoba između nje i njene kćerke Nade Sojić s jedne i Živkovića, s druge strane, nakon čega je Nada Sojić iz vatrenog oružja ispalila neutvrđen broj metaka u Živkovića, a zatim je Jela Janjić sjekirom počela komadati tijelo u čemu joj se kćerka pridružila.

"One su potom, u namjeri da prikriju tragove, raskomadane dijelove tijela odnijele na različite lokacije", saopštila je portparol Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

Policija je u nedjelju uhapsila Janjićevu i Sojićevu, ali u nedostatku dokaza odmah su ih pustili na slobodu. Međutim, već sutradan policija je u blizini kuće pronašla i drugi dio tijela i ponovo uhapsila Janjićevu i Sojićevu te istragom uspjela da utvrdi jeziv način na koji su ubile Živkovića.

Živkovićev nestanak, koji je posljednji put viđen prije dva mjeseca, 4. novembra prijavio je njegov brat Nenad.

Sumnje u najgore u subotu su i potvrđene kad je njegov rođak Milutin Gojković u neposrednoj blizini kuće u kojoj je Živković živio s nevjenčanom suprugom i njenom majkom pronašao donji dio tijela i užasnut shvatio da pripada njegovom rođaku.

Inspektori Sektora kriminalističke policije iz Doboja izvršili su uviđaj, nakon čega je tijelo prevezeno u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju, gdje je izvršena obdukcija.

Uhapšene su nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu teškog ubistva, u utorak predate u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, koje će zatražiti određivanje mjere pritvora za osumnjičene.

Mještani Osječanskih Čivčija za osumnjičene majku i kćerku vežu niz misterioznih događaja u ovom kraju i uvjereni su da im ovo nije jedini zločin.

Naime, pojedini banjalučki mediji prenose da je prije tri godine pod sumnjivim okolnostima preminuo Jelin muž Savo, ali da istraga nikada nije pokrenuta. Kako je navedeno u službenoj verziji, „Savo je preminuo pošto se okliznuo i pao pred kućom", iako je komšijama bila sumnjiva neobična rana na Savinoj glavi. Oni tvrde da su Jela i Nada zabranile da povorka krene iz kuće i da rodbini nisu dozvolile dolazak na njegovu sahranu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE